Na Pecari zadovoljstvo: "Utakmica nije bila lagana, ali zasluženo smo slavili"

Jasan je bio Barbarić

Na Pecari zadovoljstvo: "Utakmica nije bila lagana, ali zasluženo smo slavili"

Samir Mlaćo
Nakon nepotpunog drugog kola u Premijer ligi, Široki Brijeg je lider na tabeli.

Širokobriježani su sinoć savladali Slobodu 2:0, a u prvom kolu kao gosti Igman 1:0.

S obzirom na brojne promjene u ekipi, malo ko se na Pecari mogao tome nadati.

“Utakmica nije bila nimalo lagana, jer smo igrali protiv mlade i rastrčane momčadi FK Sloboda Tuzla. Zadovoljan sam stavom i odnosom svakog mog igrača, a kroz to sve je došla ova pobjeda. Mislim kako je utakmica bila zanimljiva, uz dosta ritma, ali nešto manje u drugom poluvremenu. Kada se pogleda cjelokupni dojam utakmica, ova naša pobjeda je sasvim zaslužena“, kazao je nakon pobjede nad Slobodom trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Široki Brijeg je trenutno jedina momčad sa šest bodova nakon dva kola, a u narednom kolu Barbarićeve izabranike čeka pravi ispit. Rival će od 19 sati u nedjelju na Grbavici biti Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u prvom kolu remizirao sa Leotarom (1:1), a sinoć iznenadio aktuelnog prvaka Zrinjskog i slavio u Mostaru 2:1.

Nema sumnje da se na Grbavici očekuje pravi spektakl i kvalitetna predstava dva rivala koja se itekako dobro poznaju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi