Široki sutra igra meč sezone: "Na Tušanj stižemo da slavimo, potrebna nam je pobjeda"

Itekako važan meč za oba tima

Široki sutra igra meč sezone: "Na Tušanj stižemo da slavimo, potrebna nam je pobjeda"

S. Mlaćo

Važan premijerligaški meč sutra igraju FK Sloboda i NK Široki Brijeg. Meč se igra od 17 sati, a domaćima su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak.

Gosti vode bitku za Evropu i sigurno će doći silno motivisani u Tuzlu.

Remi teško da može zadovoljiti nekog, pa se očekuje otvorena utakmica.

“Ovo je za nas jako bitna utakmica koja nam puno toga donosi i zato u Tuzlu idemo na pobjedu“, rekao je trener u stručnom štabu Širokog Brijega Stanko Bubalo.

“Igra u posljednjih nekoliko utakmica nije bila loša, ali ne smije biti alibija i moramo dati sve od sebe kako bismo sezonu okončali na pravi način. Momci su mladi i pritisak je velik, liga je nepredvidljiva i sve momčadi se bore za neke ciljeve. Znamo koliko je teško, ali pripremamo se za sve izazove. Potrebna nam je pozitivna energija, pa ćemo vidjeti što će biti na kraju sezone. Vjerujemo u naš rad i ovu momčad i želimo ostvariti plasman u Europu“, zaključio je Bubalo.

Napadač Dominik Radić svjestan je šta znači Širokom Brijegu ovaj meč.

Oglasi

“Pritisak je velik s obzirom na to kakvo je stanje na ljestvici i činjenicu da se bliži kraj prvenstva. Mogu samo reći da je nama potrebna pobjeda u borbi za Europu i sve ćemo učiniti da ostvarimo svoj cilj. Sloboda se grčevito bori za ostanak u ligi, ali kao što oni imaju svoje ciljeve i mi imamo svoje. Idemo u Tuzlu ostvariti pobjedu“, rekao je Radić.

Podsjetimo, već ranije su meč najavili iz Slobode.

“Ono najbitnije je što uvijek kažem je teren 11 protiv 11 i tu ko bude pravi, a nadam se da ćemo mi biti i onda se možemo nadati tri boda s kojima smo u igri za opstanak, neću reći da je 100%, ali nekih 80-90% bi riješio neke stvari koje nas zanimaju. Moramo čekati kako će drugi klubovi odigrati, ali najbitnije je da je sve u našim rukama i s dvije pobjede kući mislim da je to to", rekao je Danijel Pranjić na početku press konferencije.

Komentarisao je i to da Sloboda do kraja igra sa timovima iz samog vrha.

"To znači da naša ekipa voli igrati fudbal, da teško pronalazi način protiv ekipa koje se zatvore i tu moramo popraviti neke stvari. Mi smo ekipa koja voli igrati i iz tog razloga su bolje utakmice protiv ekipa iz vrha. I Široki dolazi po pobjedu i to će otvoriti meč, trebalo bi nam pasati to. U biti kada počne meč sve pada u vodu, imamo 90 minuta da pokažemo da smo zaslužili tri boda i da smo bolji u tom trenutku i ako to bude kasno onda ćemo slaviti".

Osvrnuo se i na igrački kadar.

"Said je počeo lagano trenirati odvojeno, vidjet ćemo kako će se to razvijati. Možda utakmica protiv Borca ako se bude dobro osjećao odigra nekih 20-30 minuta. Nadam se na utakmici protiv Željezničara da će se vratiti, ali idemo iz dana u dan i igrat će samo oni koji su spremni. Sve ostalo u ovoj situaciji ne bi bilo ozbiljno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na Tušnju sutra će dijeliti Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a pomoćnici Amer Macić (Mostar) i Dženan Milić (Sarajevo).

Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine. Meč će biti u direktnom prenosu na MOJA TV.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nermmmmmm123
Slaviti ces ***** od ovce
2 0
SamoSiroki
Ajmo široki.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi