Skender najavio Velež: Nema mjesta kalkulacijama

Široki Brijeg i sutra domaćin u Čitluku

Skender najavio Velež: Nema mjesta kalkulacijama

Samir Mlaćo

Odgođeni meč četvrtine finala Kupa naše zemlje između Širokog Brijega i Veleža igra se sutra.

Susret je trebao biti odigran prošle sedmice kao i ostali, no odgođen je jer su Širokobriježani morali pomjeriti meč sa FK Željezničar.

U međuvremenu su upisali poraz od Igmana u Konjicu 1:0, dok je Velež istim rezultatom poražen u Posušju od istoimenog domaćina.

Rođeni su u krizi rezultata, a meč se igra u Čitluku.

Pred ovaj susret govorio je trener Širokog Brijega Dino Skender.

"Mislim kako ne bi trebalo biti puno promjena u odnosu na utakmicu protiv Igmana u kojoj smo doživjeli nesretan poraz. Međutim, vjerujem da je momčad spremna odgovoriti na pravi način na izazove koji nas očekuju u ovoj utakmici protiv Veleža. Nadam se kako ćemo od prve minute tražiti pozitivan ishod i da ćemo kroz kvalitetnu izvedbu doći do pobjede kako bismo neutralizirali ono što se dogodilo u Konjicu", istakao je Skender.

"Raspored utakmica je gust i to je nešto što trebamo uzeti u obzir, ali moramo sve napraviti da sutra budemo pravi i da se vratimo na pobjednički kolosijek. Nema mjesta kalkulacijama i vjerujem kako će igrači dati sve od sebe u dvoboju s Veležom", naglasio je trener Širokog Brijega.

Oglasi

Kod Širokog Brijega neće biti golmana Adolfa Tomića, a na golu će se ponovo naći Josip Bender.

Glavni sudija sutrašnjeg meča koji se igra od 13 sati je Dražen Marić iz Bijeljine.

Keta Bandić nije zaboravljen

Treba istaći da je NK Široki Brijeg povodom pete godišnjice smrti golmana Krešimira Bandića istog se prisjetio putem zvanične stranice.

"Zauvijek s nama", stoji u objavi.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tog kobnog 5. marta 2019. godine Krešimir Keta Bandić preminuo je iznenada u stanu kod prijatelja. Šokantna smrt ovog mladog čovjeka i sjajnog sportiste ujedinila je Bosnu i Hercegovinu u bolu koji su obavili sve krajeve naše zemlje, posebno Mostar i Široki Brijeg.

Keta je ponikao u Zrinjskom, tu je prošao sve omladinske kategorije i došao do prvog tima, da bi 2018. godine prešao u redove rivala s Pecare.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi