Da li će Široki i Željezničar danas na teren? Situacija je mnogo bolja, ovako izgleda teren
Ovako trenutno izgleda teren u Čitluku

Nema kiše, Bare će biti spremne za premijerligaški duel

Da li će Široki i Željezničar danas na teren? Situacija je mnogo bolja, ovako izgleda teren

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Jaka kiša i poplavljen teren odgodili su jučer duel Širokog Brijega i Željezničara.

Kapitena oba tima sa službenim licima pojavili su se jučer na čitlučkim Barama, ali uvjeta za igru nije bilo. Stvorilo je to naravno probleme klubovima, Širokobriježani su morali kući, a Plavi se vratili u hotel u Ljubuški.

Sada je situacija nešto drugačija. Za SportSport je potvrđeno da od jutros nema kiše i svi očekuju da će se susret igrati, a i fotografija terena dovoljno govori.

Nogometaši oba tima su spremni da pokažu sve što znaju, ali jasno je da teren neće biti u idealnom stanju.

Ipak, biće mnogo bolji nego jučer kada lopta i nije mogla da se kreće na većem dijelu terena, zbog su službena lica i donijela odluku o odgodi.

Oglasi

Prema pravilima, meč se mora igrati 24 sata kasnije, a naravno ukoliko to dozvoljavaju uslovi.

Željezničar u ovaj meč ulazi nakon remija sa Zrinjskim (0:0), dok je Široki Brijeg savladao na Koševu Sarajevo 3:1.

Širokobriježani su trebali u srijedu (28.02.) igrati prvi meč četvrtine finala Kupa naše zemlje, no sada je jasno da se to neće desiti.

Postoji mogućnost da se susret igra naredne srijede (06.03.) kada je prvi slobodan termin, a odluku će donijeti Takmičarska komisija NS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na Barama će danas dijeliti Josip Martinović iz Čapljine, dok su njegovi pomoćnici Arnel Novalić i Amer Macić. Četvrti sudija je Dragan Todić iz Doboja. Posmatrač suđenja je Muamer Bureković iz Zenice.

Preostali susreti 20. kola Wwin lige naše zemlje odigrani su u petak, subotu i nedjelju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti