Već se nazire novi termin susreta Široki Brijeg - Željezničar?
Foto: K. Dedić

Prvobitno planirani susret je odgođen

Već se nazire novi termin susreta Široki Brijeg - Željezničar?

Admin Čaušević

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i natopljenog terena utakmica 20. kola WWin lige između Širokog Brijega i Željezničara je odgođena, ali već se nazire novi termin derbija dugogodišnjih rivala.

Prvobitno je planirano da Široki Brijeg i Željezničar snage odmjere u nedjelju od 13 sati, ali je zbog natopljenog terena na stadionu Bare u Čitluku meč odgođen.

Propisi nalažu da se ekipe trebaju pojaviti dan kasnije i to u istoj satnici prvobitno planiranog susreta, u ovom slučaju u ponedjeljak, 26. februara.

Ukoliko uslovi to budu dozvoljavali velika je mogućnost da se će se utakmica Široki Brijeg - Željezničar igrati upravo u ponedjeljak, odnosno pomjerena za 24 sata.

Osim vremenskih uslova još je niz faktora koji bi mogli utjecati na donošenje konačne odluke, pa čak i od nositelja tv prava.

Oglasi

Očekuje se da tokom dana Takmičarska komisija donese definitivnu odluku o novom terminu susreta, ali velika vjerovatnoća je da će to biti, ponedjeljak, 26. februar.

Široki Brijeg naredni susret treba igrati u srijedu, 28. februara, i to protiv Veleža u Kupu BiH pa bi i taj meč mogao biti pomjeren za 24 sata.

S obzirom da ubrzo treba početi treći krug takmičenja neophodno je da mečevi prva 22 kola budu kompletirana prije 18. marta kako bi se znale konačne pozicije pred sastavljanje trećeg kruga rasporeda na osnovu Bergenove tablice.

To znači da zbog odgođenog meča Široki Brijeg i Željezničar imaju praktično samo jedan slobodan termin za odigravanje susreta, a to je 6. mart.

Glavni razlog je taj što Širokobriježani imaju obaveza u Kupu BiH, a mečevi četvrtfinala protiv Veleža zakazani su za 28. februar i 14. mart.

Podsjećanja radi, Široki Brijeg je zbog postavljanja novog travnjaka bio primoran napustiti svoju Pecaru. Jedno vrijeme je ovaj klub igrao na Mokrom docu u Posušju.

Projekat izgradnje hibridnih terena od velikog značaja

Oglasili su se i iz Fudbalskog saveza naše zemlje, te su istakli da će sutra mnogo toga biti jasnije, ali su i naglasili da je projekat izgradnje hibridnih terena od ogromnog značaja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U kontaktu smo sa službenim licima na stadionu „Bare“ i donesena je odluka da suret između Širokog Brijega i Željezničara bude odgođen. Teren je natopljen vodom i prema propozicijama takmičenja, meč se pomjera za 24 sata. Ako ni sutra ne bude bilo moguće da se susret odigra, Komitet za takmičenje će donijeti odluku o novom terminu, istakao je izvršni direktor Sektora za takmičenje i suđenje NS/FS BiH Elmir Pilav, koji je dodao:

"I kroz ova dešavanja vidimo koliki je značaj projekta izgradnje hibridnih terena. I pored obimnih padavina, uslovi na stadionu „Rođeni“ u Mostaru juče su bili dobri i susret između Veleža i Borca odigran je bez većih problema. S tim u vezi, NS/FS BiH nastavlja sa ulaganjem sredstava kako bi svim učesnicima Wwin lige BiH obezbjedili najbolje uslove za rad.“

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Savez treba prekinuti ove seljakluke i ko igra na zamjenskom stadionu da igra isključivo na nekom od novih terena.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti