Danas bez fudbala na Barama, tražit će se novi termin za meč Široki Brijeg - Željezničar
Foto: K. Dedić

Odgođen susret 20. kola WWin lige

Danas bez fudbala na Barama, tražit će se novi termin za meč Široki Brijeg - Željezničar

Admin Čaušević

Utakmica 20. kola WWin lige Široki Brijeg - Željezničar neće biti odigrana u prvobitno planiranom terminu i to zbog natopljenog terena na stadionu Bare u Čitluku.

Kiša koja vež duže od 24 sata neprekidno pada u Hercegovini natopila je teren stadiona u Čitulu i optimalnih uslova za odigravanje meča nema.

Sudija Josip Martinović je izašao na teren, provjerio stanje te je na kraju odlučeno da se ne igra utakmica koja je inače trebala početi u 13 sati.

Prema informacijama reporetera SportSport.ba Željezničar je bio za odigravanje utakmice, a Široki Brijeg protiv. Na kraju je arbitar Martinović odlučio da se ne igra.

Preostaje da se vidi koji će biti novi termin novog susret koji od velikog značaja za obje ekipe, posebno se to odnosi na goste iz Sarajeva.

Ne isključuje se opcija da se današnji meč prolongira za 24 sata, ali konačna odluka tek treba da bude donesena.

Oglasi

Široki Brijeg novi meč na stadionu Bare treba igrati već u srijedu, u pitanju je prvi duel četvrtfinala Kupa BiH i to protiv Veleža.

S obzirom da ubrzo treba početi treći krug takmičenja neophodno je da mečevi prva 22 kola budu kompletirana prije 18. marta kako bi se znale konačne pozicije pred sastavljanje trećeg kruga rasporeda na osnovu Bergenove tablice.

To znači da zbog odgođenog meča Široki Brijeg i Željezničar imaju praktično samo jedan slobodan termin za odigravanje susreta, a to je 6. mart.

Širokibriježani imaju obaveza i u Kupu, a mečevi četvrtfinala protiv Veleža zakazani su za 28. i 14. februar.

Podsjećanja radi, Široki Brijeg je zbog postavljanja novog travnjaka bio primoran napustiti svoju Pecaru. Jedno vrijeme je ovaj klub igrao na Mokrom docu u Posušju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Kakav Kup ovo je prvenstvo.....24h je po pravilniku NSBiH a neka Kup pomjerjaju za cetvrtak.
3 0
kurjak
Treba istjerati Čelik i Slobodu, u narednom periodu Želju i Sarajevo, a PL BiH će biti interesantnija sa ovim ekipama kao što su Lištica, GOŠK, Igman, treba progurati Srupčanicu i Velika Obarska, neprocjenjivo.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi