Miškić: U Širokom se osjećam kao kod kuće, pokušat ćemo doći do pozicija koje vode u Evropu
FOTO: A. Čaušević

Golman tima sa Pecare ima sjajnu sezonu

Miškić: U Širokom se osjećam kao kod kuće, pokušat ćemo doći do pozicija koje vode u Evropu

H. Zilić

NK Široki Brijeg trenutno zauzima šestu poziciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa 32 boda iz 24 odigrana kola.

Tim sa Pecare još je u igri za plasman u evropska takmičenja na kraju sezone i nema sumnje da će izabranici Jure Ivankovića dati sve od sebe da probaju doći do željenog cilja.

Sa 24 primljena gola u dosadašnjem dijelu sezone odbrana Širokog je među najboljim u ligi, a manje golova od Širokog primili su Zrinjski (9), Sarajevo (20), Sloboda (23).

Najzaslužniji za sjajna defanzivna izdanja Širokobriježana je 25-godišnji hrvatski golman Dario Miškić koji je za mnoge i jedan od najboljih golmana u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, što je dokazao u većini utakmica ove sezone gdje je izrastao u pravog junaka tima sa Pecare.

Miškić je branio u svim mečevima Premijer lige BiH ove sezone, a na Pecaru je stigao u julu 2019. godine nakon epizode u švedskom Degerforsu, prethodno je prošao sve omladinske kategorije zagrebačkog Dinama, igrao je i za drugim tim sa Maksimira.

Široki Brijeg u nedjelju očekuje komšijski derbi protiv Posušja u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pred pomenuti meč za SportSport.ba je upravo govorio golman NK Širokog Brijega. Pored utakmice sa Posušjem dotakli smo se tekuće sezone, a bilo je još zanimljivih odgovora od strane našeg sagovornika.

Oglasi

Komentar na dosadašnji dio sezone i očekivanja u završnici prvenstva?

"Moje viđenje dosadašnjeg dijela sezone je da smo zaslužili osvojiti veći broj bodova i bolju poziciju na tablici, ali nekad je nedostajalo sportske sreće, ali još smo u igri za naš cilj, a to je Evropa i moramo do kraja odigrati najbolje što možemo i pokušati osvojiti poziciju koja vodi u Evropu."

Ocjena kvalitete Premijer lige BiH?

"Premijer liga je jako kvalitetna liga što se tiče igrača, ali tereni su jako teški za igru i u nekim utakmicama se igra u neregularni uvjetima za igru."

Gdje vidiš sebe u budućnosti, kakva je atmosfera u timu sa Pecare?

Oglasi

"Meni je lijepo u Širokom i tu se osjećam kao kod kuće i trenutno sam samo fokusiran na naše klupske ciljeve i normalno da skupim što više dobro odrađenih utakmica bez primljenog gola."

Ide hercegovački derbi protiv Posušja, očekivanja?

"Da, dolazi nam utakmica sa Posušjem, naš susjedski derbi koji će biti napeta i tvrda utakmica kao i svaki derbi, ali s našim pravim pristupom ja vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat."

Darija Miškića znamo kao jednog od najboljih golmana Premijer lige BiH, ko je Dario van terena? Kako provodiš slobodno vrijeme?

"Ja sam jednostavna osoba koja je obiteljski vezana i koja najviše vremena provodi sa obitelji."

Oglasi

Koji ti je igrač iz Premijer lige BiH najveća "noćna mora" kada gledaš sa golmanske perspektive?

"Ima jako puno kvalitetnih napadača u Premijer ligi, ali nekako sam se najviŠe susretao sa Nemanjom Bilbijom koji je stvarno nepredvidljiv i stalno opasan po gol."

Imaš li neku posebnu želju u karijeri? Neki ritual prije utakmice?

"Jedine još dvije neostvarene želje su mi zaigrati za raprezentaciju i Dinamo Zagreb na Maksimiru, a ritual je ne znam zašto, ali otrčati oko gola prije početka."

Igraš li SportSport.ba fantasy? Često te igrači biraju u svoj tim. Koliko znači takav vid podrške od običnih ljudi navijača?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Napravio sam profil na fantasyu na početku sezone i nekako sam ga s vremenom zanemario i više baš i nisam aktivan. Puno znači podrška od navijača i da cijene moj trud, to je zapravo pravi dokaz da radim prave stvari i uvijek mi daju motiv za nešto više."

Ovome dodajmo da je Miškić ove sezone u osam prvenstvenih utakmica sačuvao svoju mrežu i sigurno da će biti jedan od glavnih aduta u timu Jure Ivankovića u finišu tekuće premijerligaške sezone.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi