Kiša, težak teren, crveni karton: Brandao junak Veleža u hercegovačkom duelu
FOTO: A. Čaušević

Trijumf Rođenih

Kiša, težak teren, crveni karton: Brandao junak Veleža u hercegovačkom duelu

H. Zilić

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavljeno je prvom utakmicom 24. kola.

Velež je na svom terenu dočekao Široki Brijeg, a hercegovački duel okončan je rezultatom 1:0 za Rođene.

Velež je dobro otvorio meč i bilježimo pokušaj Zeljkovića u četvrtoj minuti, ali i sjajan blok Bosančića. U 12. minuti prijete i gosati preko Blagaića, međutim Bogdanović na visni zadatka.

Kontra gostiju u 27. minuti Mujan je povukao dodao Ikiću koji pronalazi Blagaića, a fudbaler Širokog iz dobre pozicije šutira visoko preko gola. Minut kasnije velika šansa i za Vukoju, sreća je bila na strani Veleža.

Domaćini su imali priliku preko Pece u 38. minuti, no Miškić je bio siguran nakon pokušaja fudbalera Rođenih. Minut kasnije nova velika šansa za goste, Lukić iz odlične pozicije šutira glavom preko gola.

Drugo poluvrijeme je počelo ogromnim pljuskom u Mostaru što je dodatno otežalo posao igračima oba tima.

Oglasi

U 57. minuti velika uzbuđenja. Sudija Bojo je nakon signalizacije pomoćnika Udovičića pokazao crveni karton Bajriću poslije duela sa Ikićem i Velež je ostao sa igračem manje. Nakon toga Ikić iz slobodnjaka pogađa prečku.

U 77. minuti Velež je poveo sa 1:0 s igračem manje. Haskić se odlično snašao i šutirao, njegov udarac brani Miškić, a Brandao natrčava na odbijenu loptu i pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćina.

Do kraja meča bilo je dosta borbe s obje strane, gosti su pokušavali doći do izjednačenja, ali Velež je bio siguran u odbrani i na kraju upisao tri boda čime je prekinuo niz od tri prvenstvena poraza.

VELEŽ - ŠIROKI BRIJEG 1:0 (Brandao 77')

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Bajrić, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Haskić, Peco, Hasanović, Džanković, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Mujan, Blagaić, Bosančić, Vukoja, Lukić, Begić, Musa, Jurić, Ikić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Koga normalnog ovo smece zanima? Cijeli svijet je gledao ka Kataru.
4 37
Zaccheroni
Sretan rođendan red army-u i ovo je pobjeda samo za raju. FORZA VELEZ I BRAVO ROĐENI
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi