Barbarić kazao kakav Široki očekuje na Grbavici, ali i potvrdio veliki problem

Dva tima koja se bore za Evropu sutra u direktnom okršaju

Barbarić kazao kakav Široki očekuje na Grbavici, ali i potvrdio veliki problem

Samir Mlaćo
NK Široki Brijeg u veoma lošoj formi stiže na Grbavicu.

Širokobriježani su u posljednjih pet kola slavili samo jednom i pokušat će se 'vaditi' protiv Željezničara koji je također u veoma lošoj formi.

Sutrašnji meč najavili su šef struke Širokog Brijega Ivica Barbarić i prvotimac Moris Valinčić.

Barbarić je otkrio da u njegovom timu sigurno neće biti sjajnog Mihaela Kuprešaka, što će obradovati struku Željezničara.

“Ovo je za nas jako bitna utakmica, kao i sljedeće dvije koje će odrediti tijek prvenstva i vrlo vjerojatno konačni plasman. Mi definitivno moramo biti puno odlučniji, ući maksimalno koncentrirani u ovaj susret i tražiti pozitivan rezultat“, rekao je Barbarić.

Svjestan je koliko ovaj meč znači.

Oglasi

“Sada sve ostavljamo ad acta. Moramo pokazati odlučnost, hrabrost i raditi ono što nalaže situacija. To je naš stav i kroz to ćemo tražiti svoju priliku u derbiju na Grbavici“, istakao je Barbarić.

Otkrio je jedan veliki problem.

“Gotovo svi igrači su u pogonu, ali neki su imali virozu i bili su odsutni s treninga. Međutim, jedini igrač koji neće biti na raspolaganju za utakmicu je virozni Mihael Kuprešak“.

Desni bek kluba sa Pecare Moris Valinčić ističe da je sa saigračima svjestan koliko može donijeti sutrašnji meč.

“Svaka utakmica i svaki bod do kraja su iznimno važni u borbi za Europu. Znamo koliko nam znače ove tri utakmice. Važan je svaki duel, svaka minuta i sitnice odlučuju u toj borbi za Europu, naglasio je Valinčić, te dodao.

“Željezničar je u krizi baš kao i mi, ali sigurno je kako oni u svojoj momčadi imaju dosta dobrih pojedinaca koji mogu igrati u nekim jačim ligama. Očekujem jednu jako dobru utakmicu na Grbavici“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg u ovaj meč ulazi sa četvrte pozicije i 41. osvojenog boda. Željezničar je petoplasirani sa 39.

Meč na Grbavici sutra se igra od 20:30 sati, a glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
slabi i jedni i drugi tako da ce biti nista-nista to jest 0:0
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi