Široki Brijeg je vodio do nadoknade, a onda Borac dolazi do dva gola i pobjede!
Foto: Arhiva

Sjajna utakmica na Pecari

Široki Brijeg je vodio do nadoknade, a onda Borac dolazi do dva gola i pobjede!

E. Ganibegović

Na Pecari je večeras završeno 26. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Derbi su igrali Široki Brijeg i Borac, a na kraju je rezultat glasio 2:3 za gostujući tim. 

Bila je ovo utakmica dva tima koja se bore da budu viceprvaci Bosne i Hercegovine, no prije svega da izbore učešće u pretkolima Konferencijske lige, jer prvaci pored Zrinjskog biti neće.

Domaći tim nije mogao bolje otvoriti utakmicu i poveo je već u 4. minuti. Marijan Ćavar se sjajno ubacio po desnoj strani, dobio loptu, a onda uputio prizeman centaršut koji u gol pretvara Daniel Lukić.

Nastavio je Široki Brijeg s dominacijom i nakon gola. Presing Širokog je bio nerješiv za goste koji su često griješili, a nova sjajna šansa za Široki Brijeg u 16. minuti. Lukić se našao u kaznenom prostoru Borca, Lazić ga je malo omeo i pomogao Ćetkoviću da odbrani ovaj udarac.

Prvi kakav takav pokušaj gostiju u 22. minuti. Tatar spušta glavom za Mrkaića koji šutira visoko preko gola Širokog Brijega. Tražio je Mrkaić korner, no nije ga dobio.

U tim trenucima je Borac polako i preuzimao inicijativu, a nagrada je stigla u smiraj prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti. Lagumdžić je šutirao, a Mrkaić glavom skrenuo smjer lopti i pogodio za 1:1.

Oglasi

Nastavak utakmice donio je opreznu igru s obje strane. Kao da su oba tima htjela primarno da ne izgube ovu utakmicu, no na kraju ju je izgubio Široki Brijeg u ludoj završnici. 

Domaći tim po drugi put je poveo u 75. minuti. Vukoja je primio luptu u srcu kaznenog prostora Borca, odložio je nazad za Ćavara, a bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine topovskim udarcem matira Ćetkovića.

Gosti iz Banja Luke do kraja su pokušavali nešto napraviti, a prava drama u sudijskoj nadoknadi. U drugoj minuti sudijske nadoknade 2:2. Ovaj gol ide na dušu Josipovića i trebao bi njemu biti upisan kao autogol. Prvo je užasno reagovao jer mu je lopta prošetala kroz peterac, zatim je odbranio udarac Mrkaića i u namjeri da izbaci loptu rukama pogađa stativu i ona završava u mreži. 

Samo dvije minute nakon toga, Ninković ponovo ubacuje, lopta pogađa Musu, odbija se, a Mrkaić pogađa za 2:3 i veliku pobjedu Borca. 

Ovom pobjedom Borac ostaje s 46 bodova na drugom mjestu, a Široki Brijeg ima pet bodova manje i četvrti je. Treči je Velež s 41 bodom, a Sarajevo i Željezničar imaju po 39.

Oglasi

Sarajevo, Borac, Široki Brijeg, te jedan od dva tima - Velež ili Željezničar, navijat će da Zrinjski osvoji kup Bosne i Hercegovine jer će u tom slučaju i 4. mjesto u Premijer ligi voditi u pretkola Konferencijske lige.

Idućeg vikenda na rasporedu su utakmice 27. kola. Široki Brijeg će na gostovanje kod Željezničara, dok će Borac na svom terenu ugostiti Igman.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 26. kolo:

Široki Brijeg - Borac 2:3 (Lukić 4', Ćavar 75'; Mrkaić 42', 90+', Josipović 90+' (AG))

NK Široki Brijeg: Josipović, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Kpan, Lukić, Musa, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira. Trener: Ivica Barbarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Ćetković, Ninković, Mrkaić, Predragović, Vojnović, Subić, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Tatar, Piščević. Trener: Vinko Marinović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Prva zaslužena pobjeda bez pomoći sudije.Čestitam
8 0
Drakula
Sarajevo Velez Zrinjski Borac evropa
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi