Barbarić čestitao Borcu, Marinović tvrdi da njegova ekipa u prvih 15 minuta "nije postojala"

Veliki preokret i pobjeda Borca na kraju

Barbarić čestitao Borcu, Marinović tvrdi da njegova ekipa u prvih 15 minuta "nije postojala"

E. Škorić

U pomalo čudnoj utakmici Široki Brijeg je dva puta vodio protiv Borca, a na kraju izgubio s 3:2 na svojoj Pecari u 26. kolu Premijer lige.

Široki i Borac bore se za izlazak u Evropu i ovaj meč bio je zato jako važan, a na kraju su nakon preokreta slavili Banjalučani.

Rano je Široki poveo golom Lukića, ali je Borac preko Mrkaića u 41. minuti došao do 1:1. Široki je preko Ćavara opet poveo u 75. minute, imao do 93. minute pobjedu u džepu, a onda šok - gosti dolaze do dva gola i dolaze do velike pobjede. Junak je bio Mrkaić, koji se na kraju proslavio sa tri gola.

"Sigurno da je utakmica bila dosta zanimljiva, pogotovo u zadnjim minutama. Loše smo otvorili utakmicu, primili taj rani gol, a nekih 10-15 minuta nije nas uopšte bilo na terenu. Poslije toga smo doišli do igre, zabili gol i otišli na poluvrijeme s neriješenim rezultatom"., rekao je trener Borca Vinko Marinović nakon meča, dodavši:

"Imali smo inicijativu u drugom poluvremenu. Kada smo bili u situaciji da napravimo kontranapad, desio se taj drugi gol Širokog. Morali smo rizikovati s nekim igračima, bacili smo sve karte u napad i na našu sreću uspjeli smo dobiti. Čestitao bih igračima. Kao trener Zrinjskog sam isto ovdje imao utakmicu da u zadnjim minutama pobijedim sa dva gola".

Trener Širokog Brijega Ivica Barbarić djelovao je razočarano, ali je kratko kazao:

"Jedna utakmica jako bitna za obje ekipe, ogroman pritisak. Bila je dinamična utakmica sa dosta ritma. Moramo se pomiriti s ovim rezultatom, čestitat pobjedniku i pripremat se za sljedeću utakmicu".

Borac se s 46 bodova učvrstio na drugom mjestu, dok je Široki četvrti sa 41 bodom, te ima samo dva boda više od Željezničara i Sarajeva, a isti broj bodova ima i trećeplasirani Velež, što znači da nas do kraja čea uzbudljiva borba za to treće mjesto koje donosi Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac u sljedećem kolu dočekuje desetoplasirani Igman u Banjaluci, dok Široki Brijeg na Grbavici gostuje ekipi Željezničara.

Sve u svemu, prava uzbuđenja nam tek slijede, a prije toga odigraće se i revanši polufinala Kupa BiH. Željo na Grbavici protiv Veleža traži finale nakon 0:1 poraza u Mostaru, a Zrinjski je pred pragom finala jer je prethodno Tuzlu kao gost dobio sa 3:0 u prvom meču polufinala.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti