"Derbi Zrinjskog i Širokog je više od obične utakmice"

Održana press konferencija tima sa Pecare

"Derbi Zrinjskog i Širokog je više od obične utakmice"

H. Zilić

Uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine očekuju nas i sredinom ove sedmice. 

U zaostaloj utakmici eptog kola snage će odmjeriti Zrinjski i Široki Brijeg.

Ovaj meč je ranije odgođen zbog nastupa Plemića u UEFA konferencijskoj ligi, a to će sada biti hercegovakči derbi u pravom smislu te riječi jer tim sa Pecare igra sjajno i nalaze se na ldierskoj poziciji sa 22 boda iz 11 utakmica, Zrinjski je trenutno petoplasirani sa 18 bodova iz devet utakmica.

U Širokom brijegu su svjesni važnosti utakmice, a na današnjoj press konferenciji trener Ivica Barbarić je istakao da je to više od obične utakmice.

"Utakmice ova dva kluba uvijek bude posebno zanimanje. Istina, za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, ali veliki hercegovački derbi je više od obične utakmice. Zrinjski je najtrofejniji klub i posljednjih godina dominira bh. nogometom, a Široki Brijeg je isto tako gotovo redoviti sudionik evropskih natjecanja i trenutno vodeća ekipa u ligi, tako da su ovo i više nego dovoljni razlozi za dobru utakmicu", rekao je Barbarić i dodao:

"Savki tim ima svoj moment ili situaciju koju može okrenuti na svoju stranu. Nema sumnje kako će obje ekipe dati maksimum za tri boda. Očekujem pravi derbi u sjajnom navijačkom ozračju."

Došlo je i promjene sudije za ovaj derbi. Prvobitno je bilo planirano da pravdu na ovom meču dijeli Irfan Peljto, no iz NFSBiH saopšteno je da je došlo do promjene.

"Glavni sudija na zaostaloj utakmici 5. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski-Široki Brijeg, biće Admir Šehović iz Sarajeva umjesto Irfana Peljte.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na to da je Peljto delegiran od strane UEFA da sudi utakmicu Evropa lige Olympiacos - Qarabag koja je na programu 6. oktobra, Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH je delegirao novog sudiju za meč domaćeg takmičenja", saopšteno je iz NFSBiH.

Nema sumnje da nas u Mostar u srijedu očekuje dobra utakmica i nova uzbuđenja u najjačem rangu bh.fudbala. Meč počinje u 18:45 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Jeste jedna vrlo posebna fasisticka utakmica. Ima poneki normalan navijac Zrinjskog a kod Sirokog nisam upoznao nikoga.
2 7
SarajFK
''Zrinjski je najtrofejniji klub'' TO NIJE ISTINA. ALI JE ISTINA DA IMA NAJVISE TITULA OD SAMOSTALNOSTI. SVEUKUPNO NAJTROFEJNIJI JE BIVSI FK SARAJEVO, Za neupucene FK Sarajevo je bio klub iz Titove ulice koji je svoje utakmice igrao na stadionu Kosevo gdje sse da nas nalazi oranica, i bio je ponos grada Sarajeva i cijele BiH! Danas je u njihovim prostorijama kladionicarsko drustvo.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi