Radovi na Pecari privode se kraju, Široki će najvažnije mečeve igrati na novom terenu

Završna faza radova

Radovi na Pecari privode se kraju, Široki će najvažnije mečeve igrati na novom terenu

E. Škorić

Još uvijek traju radovi na postavljanju novog terena na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, ali pitanje je trenutka kada će biti završeni.

U oktobru prošle godine počelo se sa radovima na obnovi terena na stadionu Pecara. Nije se završilo prema predviđenim rokovima, pošto još ima posla, ali svejedno bi se mogla lopta zakotrljati na ovom stadionu do kraja sezone iako su bila neka predviđanja da će biti spreman tek za sezonu 2024/25.

U toku je postavljanje posljednjeg sloja pijeska, a u završnoj fazi radova bit će postavljen teren sa hibridnom travom i to će značiti da ćemo ubrzo na stadionu Širokog imati mnogo bolje uslove za igru iako je oduvijek teren na ovom stadionu bio za pohvalu.

Podsjećanja radi, Širokobriježani su za privremeni stadion izabrali Bare u Čitluku, te su igrali i na Mokrom Docu u Posušju, ali svakako igrači i stručni štab kao i navijači jedva čekaju da se vrate na Pecaru.

Ovo fudbalsko zdanje ima kapacitet od 7.000 sjedećih mjesta iako se znalo u prošlosti dogoditi da se "natrpa" i do 10.000 gledalaca.

Oglasi

Teren Širokog je Pecara još od kraja 1950-ih i nalazi se odmah pokraj gradske dvorane Pecara. Krajem 90-ih godina stadion je renoviran i dobio je današnji izgled, a u međuvremenu su ga, jasno, samo dodatno uljepšavali i sa novim terenom bit će jedan od ljepših stadiona u BiH.

Široki Brijeg je reprezentativnu pauzu dočekao kao sedmoplasirani tim Wwin lige sa 28 bodova, a već za vikend će gostovati kod Zvijezde 09 u 24. kolu prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone imat će pet kvalitetnih utakmica kod kuće, protiv sjajnih timova kao što su GOŠK, Igman Borac, Velež i Sarajevo, pa se Širokobriježani nadaju da će neke od derbija gledati upravo na Pecari.

U ovom hercegovačkom timu niko ne traži alibi, ali sigurno je da bi rezultati u nekim utakmicama bili mnogo bolji da su igrači Širokog igrali na svom terenu umjesto što su igrali na nekim terenima u susjednim gradovima.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Samo da se napravi i da bude kvaliteta.. Osigurati ćemo ostanak a onda titula na pecari
0 0
pjanke.sa
Kako se ne kasni kad Beus svojima namjesta eeee. Kad se radi ovim nepogodnim, svasta je moguce: kasnjenje, los materijal, a mi sutimo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi