"Protiv Sarajeva nas zanimaju samo tri boda"
FOTO: NK Široki Brijeg

Press NK Široki Brijeg

"Protiv Sarajeva nas zanimaju samo tri boda"

H. Zilić

U subotu sa početkom u 17 sati derbi 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će NK Široki Brijeg i FK Sarajevo.

Povodom pomenute utakmice održana je press konferencija NK Široki Brijeg na kojoj su se medijima obratili trener Ivica Barbarić i prvotimac ekipe sa Pecare, Petar Bosančić.

"Stav i borbenost kao na utakmici u Banja Luci trebamo imati u svim preostalim utakmicama. Utakmice koje dolaze bit će teške i treba unaprijediti sve segmente kako bismo došli do željenog cilja, a to je pobjeda u svakoj utakmici", rekao je Barbarić na početku press konferencije.

FK Sarajevo na Pecaru dolazi nakon promjene na trenerskoj klupi i uoči finala Kupa BiH protiv Veleža.

"Sarajevo je jako kvalitetna momčad i imaju dosta individualno kvalitetnih igrača. Moramo biti koncentrirani u ovoj zahtjevnoj utakmici i maksimalno raditi kako bi došli do pobjede."

Defanzivac Petar Bosančić, kojem je ovo prvi derbi protiv Sarajeva, najavio je zahtjevnu utakmicu i kazao kako očekuje dobru atmosferu i podršku navijača.

Oglasi

"Čuo sam kako u ovom derbiju atmosfera bude jako dobra i da bude velika podrška navijača. Mi smo koncentrirani na svoju igru i pripremu za koju nismo imali puno vremena zbog gustog rasporeda. Znamo sve o Sarajevu, dobro su nam poznate njihove kvalitete. Ipak, sve smo podredili ovoj utakmici, u derbiju nas zanimaju samo tri boda", naglasio je Bosančić.

Za razliku od situacije uoči prošlog kola, Barbarić u derbiju može računati na širi fond igrača. Na raspolaganju neće imati samo povrijeđenog Božu Musu.

"Problem može biti umor, ali kako nama tako i drugima, pa zbog toga moramo odgovoriti zadatku na najbolji mogući način", poručio je Barbarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje se veliki broj navijača, a dolazak na Pecaru potvrdila je i skupina od 150 Hordi zla.

Pravdu u derbiju dijelit će Zoran Grbić iz Prijedora.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi