"Sudijska lokomotiva nastavlja da punom parom kroji tabelu i mešetari nogometom u BiH"

Žestoko saopštenje Širokog Brijega.

"Sudijska lokomotiva nastavlja da punom parom kroji tabelu i mešetari nogometom u BiH"

Admin Čaušević

U Širokom Brijegu su nezadovoljni sudijskim tretamnom na nekoliko posljednjih mečeva. Klub sa Pecare se nakon poraza od Tuzla Cityja (3:1) oglasio poprilično burnim saopštenjem i to bez ustezanja.

Široki Brijeg smatra da je oštećen na nekoliko posljednjih ligaških mečeva zbog čega je stiglo i poprilično žestoko saopštenje u kojem su prozvane sudije.

U hercegovačkom klubu su sve opisali kao "moralnu kaljužu", a čak su i za sudijsku organizaciju naveli da nastavlja da kreira izgled tabele WWin lige.

Naveli su i situacije u kojim smatraju da su oštećeni na meču protiv Tuzla Cityja. Posebno se izdvaja sporni detalj iz prvog poluvremena kada se lopta poslije šuta Prusine odbila od prečku i upitno je da li je cijelim obimom prešla gol-liniju.

"Ponovno se obraćamo javnosti vezano uz nastavak sudačkih previda i pogrešaka na štetu našega Kluba. Iako smo - priznajući i vlastite rezultatske neuspjehe - na kraju jesenske polusezone upozoravali na grube sudačke pogreške kojima je naš Klub bivao izravno bodovno oštećen, situacija je ostala gotovo identična s tendencijom rasta prema gorem.

Apeli koje smo upućivali tijelima koja upravljaju bh. nogometom nisu polučili apsolutno nikakav utjecaj na uklanjanje anomalija koje isplivavaju na površinu iz utakmice u utakmicu. Umjesto reakcija koje će spriječiti nanošenje nesagledivih šteta našem nogometu, iz utakmice u utakmicu svjedočimo kako sudačka lokomotiva nastavlja punom parom krojiti tablicu i mešetariti nogometom u BiH. Dakako, uz nečiji blagoslov!

Oglasi

NK Široki Brijeg je utakmicu 26. kola WWin lige ovoga petka u Tuzli izgubio zbog kardinalnih pogrešaka sudaca.

Naš Klub ima mladu momčad koja marljivo radi, svakodnevno trenira i koja svoje rezultate želi izboriti isključivo športskom borbom na zelenom travnjaku. Jedino teren može biti mjerilo vrijednosti i uspjeha u nogometu koje bi se trebalo odvijati pod istim pravilima za sve sudionike.

Nažalost, od uživanja u takvom plemenitom igračkom nadmetanju udaljavaju nas sve češće, bezobrazne i perfidne sudačke nepravde. I ne samo prema našem Klubu, nego i prema drugim klubovima, čime se gubi interes za nogomet i udaljava istinske navijače, simpatizere, obitelji s djecom i mlade od naših stadiona.

Kako smo već rekli, utakmicu na Tušnju presudile su dvije grube sudačke pogreške:

Oglasi

41. minuta – mladi Božo Prusina sjajno je potegnuo loptu s 25 metara i svladao domaćeg vratara. Lopta se odbila od grede i završila iza leđa Tarika Abdulahovića. No, izrazito loši i tendenciozni sudac Dragan Petrović sa svojim pomoćnicima nije priznao njegov maestralni pogodak (ujedno i prvijenac!) iako je lopta prešla gol-crtu cijelim svojim obujmom, što potvrđuju i dostupne snimke koje se vrte u medijima.

70. minuta – na „pad“ Mirzada Mehanovića i dosuđeni jedanaesterac za domaće ne treba trošiti previše riječi. Smatramo kako onakvoj pogibeljnoj reakciji obrambenih igrača nogometni svijet nije odavno svjedočio.

Nakon Čitluka i susreta s GOŠK-om, drugu utakmicu zaredom, u rasponu od samo četiri dana „djelitelji pravde“ nastavljaju igrati svoju prljavu igru protiv našega Kluba. Naočigled cjelokupne javnosti besramno kradu Klub u kojem preko 300 djece svakodnevno trenira i sanja svoje nogometne snove u nekom boljem, zdravijem ozračju.

Podsjećanja radi, na utakmici protiv GOŠK-a promatrač suđenja Rusmir Mrković sucu Darki Gedžiću zamjerio je dvije kardinalne pogreške, a to su nedosuđen jedanaesterac za Široki Brijeg i neopravdano dosuđen jedanaesterac za GOŠK, te lošu primjenu stegovnih mjera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbrajajući samo situacije u kojima smo izravno oštećeni i u kojima su sudačke pogreške odredile konačni rezultat u samo posljednje dvije utakmice našega Kluba, smatramo kako ovo nikako ne može biti izoliran slučaj.

Nogomet u BiH je odraz svega lošega u našem društvu. Gospodo, ovo je moralna kaljuža, tonemo sve dublje!", saopšteno je sa Pecare.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1677490484
Lijepo se onda odazovite na sastanak na kraju sezone, nemojte se praviti ludi kao prošli puta.
7 1
kurjak
Amir Husić sjedi u FS BiH i da TC ispadne iz PL BiH.Postoji teoretska šansa isto ko kad igraš Bingo pa nikad ne dobiješ.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi