Novo ime na Pecari
FOTO. NK Široki Brijeg/facebook

NK Široki Brijeg doveo napadača

Novo ime na Pecari

Haris Zilić

Transfer priča još nije završena za NK ĐŠiroki Brijeg ovo ljeto. Tim sa Pecare je danas ozvaničio saradnju sa napadačem 25-godišnjim Stjepanom Plazonjom.

Pomenuti fudbaler iza sebe ima zanimljivu karijeru, a premijerligaš je saopštenjem za javnost ozvaničio posao.

"Među širokobriješke Plavo-bijele stigao je 25-godišnji Stjepan Plazonja, 192 cm visoki napadač iz Đakova koji se obvezao na dvogodišnji ugovor s NK Široki Brijeg.

Stjepan Plazonja je prve nogometne korake načinio u HNK Đakovo Croatia, iz koje je prešao u HNK Cibalia Vinkovci, te kao 14-godišnjak u školu nogometa NK Osijek. U Gradskom vrtu prošao je sve mlađe kategorije i kao junior prešao u odgovarajuću kategoriju GNK Dinamo Zagreb.

Po završetku nogometnog školovanja otišao je u slovenskog prvoligaša FC Koper, gdje se zadržao godinu dana i vratio se u Zagreb, u redove NK Kustošija Zagreb.

Slijedio je odlazak u rumunjskog prvoligaša FC Hermannstadt, u koji se vraćao u dva navrata nakon posudbi u CSC 1599 Selimbar i Politehnica Timișoara, nakon kojega je potpisao za C.S. Concordia Chiajna.

Oglasi

"Drago mi je što sam postigao dogovor s ljudima u klubu i potpisao za Široki Brijeg. Klub je ambiciozan i to mi se jako sviđa. Spreman sam i vjerujem kako ćemo napraviti veliki rezultat. Sviđa mi se kako klub funkcionira i na koji način radi. Mislim kako je dolazak u Hercegovinu za mene jako dobar izbor", kazao je novi Slavonac koji će obući dres Širokog Brijega.

Povratkom iz Rumunjske nosio je dres NK BSK iz Bijelog Brda u prošloj sezoni te zagrebačkog NK Rudeš na početku ove sezone.

Stjepane, dobro došao!", stoji u saopštenju NK Široki Brijeg.

🆕️✍️🏻 | Stjepan Plazonja novi napadač Širokog Brijega Među širokobriješke Plavo-bijele stigao je 25-godišnji Stjepan...

Posted by NK Široki Brijeg on Tuesday, September 12, 2023
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomenuti fudbaler će uskoro konkurisati za tim, a vidjet ćemo da li će to biti naredni vikend.

NK Široki Brijeg za vikend dočekuje Zvijezdu 09 u sedmom kolu Prmijer lige Bosne i Hercegovine.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Gdje ih samo nađemo, niti igraju a kamoli da zabijaju a ko falon napadač..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi