NK Široki Brijeg spremio novi projekat
Uveliko se radi FOTO: Antonio Slišković

Olakšat će rad omladincima i njihovim trenerima

NK Široki Brijeg spremio novi projekat

U NK Široki Brijeg sigurno su razočarani proteklom sezonom u prvenstvu BiH, pa će istu pokušati što prije zaboraviti.

Problem je bio i taj što su utakmice igrali u Čitluku, jer su na njihovom stadionu u Širokom Brijegu radovi na uređenju travnjaka.

Sve je u završnoj fazi, a istovremeno se radi o i Trening kampu Musa Karačić.

Radi se o kampu u kojem treniraju i igraju omladinci Širokog Brijega, te imaju odlične uslove.

Trenutno su u toku radovi za izgradnju trafostanice i postavljanje stopa za rasvjetne sutove koji će ubuduće osvjetljavati kamp Širokog Brijega.

To će sigurno dodatno olakšati rad omladinaca i njihovih trenera.

Oglasi

"Ovi su radovi također dio projekta obnove Kampa koji naš Klub koristi kao ključni centar za razvoj mladih nogometaša.
Ovaj kamp, nazvan po dragim mladim igračima Josipu Musi i Ivu Karačiću koji su prerano napustili ovaj svijet, postao je ne samo spomenik njihovom naslijeđu, već i simbol strasti, predanosti i izvrsnosti.

S poštovanjem prema širokobriješkom nogometu i ponosom na ono što smo postigli, planiramo nove investicije kako bismo unaprijedili Kamp i osigurali još bolje uvjete za naše mlade talente", naveli su iz NK Široki Brijeg.

"Planiramo obnavljanje i moderniziranje svlačionica, renoviranje tribina i terena, pa se ovim putem obraćam svima koji mogu i osjećaju potrebu podržati obnovu Kampa da nam se priključe i postanu dio ove lijepe priče.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svaki oblik podrške omogućit će daljnje unaprjeđenje Kampa te pružiti priliku mnoštvu djece iz Širokog Brijega i cijele Bosne i Hercegovine da se razvijaju kao sportaši i pojedinci", kazao je predsjednik Udruge Kamp MK Mario Lončar koji rukovodi cijelim projektom.

Podsjetimo, seniorski tim Širokog Brijega u narednoj sezoni će predvoditi Toni Karačić, koji će tako biti povratnik na Pecaru.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi