Igrao u generaciji sa Džekom, Misimovićem, Ibiševićem, a sada preuzeo člana HNL-a
Radeljić sa svojim pomoćnicima FOTO: NK Slaven Belupo

Vodit će ekipu do kraja sezone

Igrao u generaciji sa Džekom, Misimovićem, Ibiševićem, a sada preuzeo člana HNL-a

Samir Mlaćo

Nova trenerska promjena stiže iz komšiluka.

Naime, Slaven Belupo je dobio novog trenera, a radi se o nekadašnjem bh. reprezentativcu Ivanu Radeljiću.

Radeljić je u deset navrata nosio dres reprezentacije BiH, a nastupao je u generaciji sa Džekom, Salihovićem, Vladavićem, Rahimićem, Muratovićem, Hasagićem, Nadarevićem...

U Slaven Belupu do sada je bio pomoćni trener, a sada je dobio povjerenje da bude glavni trener do kraja sezone.

Svakako očekuje ga poseban izazov. Do sada je trener Belupa bio Roy Ferenčina s kojim se klub odlučio rastati.

"Roy Ferenčina više nije trener Slaven Belupa, odluka je to Uprave Nogometnog kluba Slaven Belupo. Ferenčina se na klupu naše momčadi vratio u rujnu prošle godine te je momčad vodio u 24 utakmice, 22 u prvenstvu i dvije u Kupu. Ukupno je upisao sedam pobjeda, tri remija i 14 poraza.

Oglasi

Zahvaljujemo se gospodinu Ferenčini na svemu što je učinio za naš klub te mu želimo sve najbolje u budućnosti", objavili su iz Slaven Belupa.

Zatim su potvrdili imenovanje Radeljića.

"Ivan Radeljić novi je trener Slaven Belupa. Imoćanin rođen 14. rujna 1980. godine preuzet će od našu klupu nakon što je do sada bio pomoćni trener u stožeru Roya Ferenčine.

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri branio je boje Bosne i Hercegovine na reprezentativnoj razini, dok je na klupskoj nosio dresove Hajduka, Zadra, Šibenika, Intera iz Zaprešića, Cerezo Osake, Energie Cottbusa, Gençlerbirliğija, Antalyaspora i Splita. U sjećanju svim Slavenašima najviše je ostao kao kapetan našeg kluba za koji je igrao dvije sezone.

Kroz trenersku karijeru vodio je Hrvace i Split te je bio pomoćni trener u stožerima Roya Ferenčine i Ricarda Moniza u Slaven Belupu", stoji u objavi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sa Radeljićem će raditi pomoćnici Marijo Dodik i Mateas Delić, trener golmana Mario Hontić, te kondicioni trener Miroslav Mikec.

Slaven Belupo je trenutno na devetom mjestu HNL-a, ali siguran putnik u niži rang je već odavno Rudeš, pa u ovom klubu nemaju potrebe da strahuju od ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi