Veliko iznenađenje u HNL-u i povratak poznatog napadača: Od Dinama i Ajaxa do Slavena u 27. godini
Robert Murić ponovo u HNL-u (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)

Murić se vratio u Hrvatsku

Veliko iznenađenje u HNL-u i povratak poznatog napadača: Od Dinama i Ajaxa do Slavena u 27. godini

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Robert Murić vratio se u HNL. 27-godišnji napadač iznenadio je sve potpisom ugovora sa Slaven Belupom.

Slaven Belupo je dobio veliko pojačanje za ostatak sezone. U klub je stigao Robert Murić (27) koji je nedavno raskinuo ugovor s turskim Konyasporom.

Nije se svakako očekivalo da će se Murić vratiti u Hrvatsku, posebno ne u Slaven Belupo koji će sasvim sigurno u napadačkom dijelu igre sada biti mnogo opasniji.

Robert Murić nekada je bio velika nada hrvatskog fudbala. Varaždinac je prošao omladinske kategorije Dinama, a kada je trebao zablistati u prvom timu, odlučio se na odlazak u Ajax.

To je napravilo haos u Zagrebu. Došlo je do tužbi sa Zdravkom Mamićem, slučaj je završio na sudu, a FIFA je presudila u korist Ajaxa.

Oglasi

Mamić prijetnjama porodici nije uspio promijeniti ništa. Morao je na sud u ovom slučaju i na kraju se legendarni menadžer morao pomiriti da Dinamo neće dobiti ništa od transfera tada 18-godišnjeg Murića.

Nije Murić uspio u Ajaxu. Igrao je za mladi tim tri godine, samo dva puta je obukao dres prvog tima, nije pomogla ni posudba u Pescaru, pa je 2017. godine potpisao petogodišnji ugovor s portugalskom Bragom.

Međutim, ni tamo ga nije bilo u planovima. Igrao je za B tim, a zatim u februaru 2019. godine pravi fenomenalan potez povratkom u Hrvatsku i potpisom za Rijeku, gdje je igrao zaista fenomenalno.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Novi transfer u inostranstvo uslijedio je u ljeto 2022. godine. Potpisao je za Konyaspor, igrao je dosta dobro, ali je odlučeno da se s njim raskine ugovor. U dresu turskog kluba ove sezone je odigrao 16 utakmica i postigao je dva pogotka.

Slaven Belupo je trenutno na sedmoj poziciji HNL-a s 26 osvojenih bodova, a ove sezone su postigli 28 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi