"Petarda" Dinama u sjajnoj fudbalskoj predstavi na Maksimiru
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Savladali Slaven Belupo

"Petarda" Dinama u sjajnoj fudbalskoj predstavi na Maksimiru

H. Zilić

Dinamo ostaje u utrci za prvaka Hrvatske zajedno sa Rijekom i Hajdukom, a večeras su u Zagrebu savladali Slaven Belupo rezultatom 5:2 u sjajnoj fudbalskoj predstavi koju su ponudila oba tima.

Susret nije mogao bolje početi za Dinamo, početnu ofanzivu su krunisali sa dva relativno brza gola.

Za 1:0 pogodio je Halilović u sedmoj minuti na asistenciju Vidovića, a za 2:0 pogađa asistent kod prvog gola Vidović sada na asistenciju Živkovića u 18. minuti utakmice.

No, gosti iz Koprivnice se nisu predavali unatoč dobroj igri Dinama. U 22. minuti Lepinjica smanjuje na 2:1, a u 29. minuti gostima je poništen pogodak nakon VAR-a i ostalo je 2:1 za domaćim tim do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu totalno ludilo na Maksimiru, dosta uzbuđenja i još četiri pogotka.

Oglasi

U 59. minuti šok za domaće. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Matej Šakota lijepu akciju gostiju iz Koprovnice krunisao je golom za 2:2. U tim trenucima nije dobro izgledalo za Dinamo.

Ipak u 70. minuti dosuđen je penal za Modre, a siguran realizator je bio Kulenović za 3:2 i olakšanje na Maksimiru.

Ovjeru trijumfa Dinama postavio je Baturina u 82. minuti, bio je precizan za 4:2, a konačnih 5:2 Baturina postavlja svojim drugim golom u trećoj minuti sudijske nadoknade iz još jednog penala.

Lider HNL-a je Rijeka sa 56 bodova, Hajduk ima 55 osvojenih bodova, a Dinamo je trećeplasirani sa 51 bodom, ali i utakmicom manje od Rijeke i Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 26. kolo:

Dinamo - Slaven Belupo 5:2

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi