NK Slaven slavio protiv OFK Gradina u Srebreniku

Pripremni meč

NK Slaven slavio protiv OFK Gradina u Srebreniku

M. Šljivak

NK Slaven Živinice savladao je danas u pripremnom duelu na gostovanju u Srebreniku ekipu Gradine rezultatom 3:1.

Federalni prvoligaš je pokazao da je trenutno bolji tim od Gradine, pa su uspisali siguran trijumf.

U jednoj jako korektnoj atmosferi i igri, Slaven je postigao tri pogotka, a pogađali su Mirnes Salihović, Mirel Ibrahimović i Adnan Mujkić.

Jedini gol za Gradinu postigao je Delić, a ovaj tim već u utorak igra novi meč, a protivnik je veoma dobra ekipa Sloge iz Crnjelova, jedan od kandidata za plasman u Premijer ligu BiH.

Slaven također nastavlja svoje pripreme za drugi dio sezone. Ovaj tim se pojačao i jedini cilj je osigurati opstanak u Prvoj ligi Federecije.

Nakon prvog dijela sezone ekipa iz Živinica zauzima 12. mjesto na tabeli sa 16 bodova i imaće zaista težak zadatak da sačuvaju status prvoligaša.

Prvi meč drugog dijela sezone ovaj tim igra na gostovanju u Novom Travniku kod najlošijeg tima u prvenstvu.

Prijateljski duel:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

OFK Gradina - NK Slaven 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi