Fijad Mehanović predvodi listu strijelaca u Prvoj ligi FBiH i velika je uzdanica NK Stupčanica

Magnet za golove

Fijad Mehanović predvodi listu strijelaca u Prvoj ligi FBiH i velika je uzdanica NK Stupčanica

Haris Zilić

Veoma uzbudljiva sezona je u Prvoj ligi FBiH gdje će do kraja prvenstva Stupčanica i Sloboda voditi grčevitu borbu za plasman u društvo najboljih, a već ovaj vikend ova dva tima igraju derbi u Olovu.

Utakmica je pobudila dosta interesa u bh. fudbalskoj javnosti, a meč je na rasporedu u nedjelju 14. aprila sa početkom u 16:30.

Olovo živi svoje snove, Stupčanica je postala prepoznatljiv brend u ovoj sredini, ali i šire, a mnogi ih nazivaju i bosanskim Hoffenheimom.

Nakon sjajnog rezultatskog iskoraka, Stupčanica prati i ostale trendove, kao što su infrastruktura, tehničke stvari, pa je tako i stadion u Olovu "Danac" poprimio jedan lijep izgled.

Dio ove nevjerovatne fudbalske priče iz Olova od samog početka je bio i napadač Fijad Mehanović koji je magnet za golove bez obizra u kojem rangu takmičenja se igra.

Mehanović je bio ubujedljivo najbolji strijelac Druge lige FBiH, a trenutno je i prvi golgeter Prve lige FBiH u dresu Stupčanice.

Oglasi

Mehanović je postigao 13 golova i predvodi listu najboljih strijelaca prvoligaškog karavana i ima finu prednost.

Prvi pratioci su Haris Dilaver i Slobode i Predrag Vladić iz BFK Simm Bau koji su postigli po devet pogodaka.

Upravo bi Mehanović mogao biti jedna od glavnih uzdanica Stupčanice u nedjeljnom derbiju protiv Slobode.

U Olovu se radi punom parom

U Olovu su mnogo uradili posla u proteklom periodu, u svakom smislu. Stadion Danac izgleda prelijepo, Stupčanica ima vjerne navijače na svakoj utakmici, a planovi za budućnost su veliki, o čemu je već davno za SportSport govorio prvi čovjek Stupčanice Semir Degirmendžić.

"Mi smo svi prije svega navijači kluba, pa sve ostalo", priznao je tada Degirmendžić i jasno pokazao kakav ljubav vlada prema Stupčanici.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ove polusezone fokus je i na mladim igračima, a tu je i nekoliko starijih, pa Dženan Zaimović sa svojim pomoćnicima odlično drži konce ekipe.

Nema sumnje da je Stupčanica pravo osvježenje na fudbalskoj i sportskoj sceni u Bosni i Hercegovini, a vidjet ćemo šta budućnost nosi kada je u pitanju ovaj klub iz Olova.

Top Komentari

Hanibal
Nije mi jasno zasto ga FK Sarajevo odmah ne kaparise. Olovo je blizu Sarajeva i ima u Stupacanici jos dobrih igraca (onaj Afrikanac na primjer). Opet ce Zrinjski i drugi lijevi klubovipokupiti igrace ispred nosa. !!
2 0
Slobtz77
Ma 100 % igrač za Sarajevo al u kurcu igrao za Ilijaš i 5godina za Stupčanicu pravi potencijal uz 90% namještenih utakmica ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti