Na Dancu će se u nedjelju tražiti karta više, Stupčanica i Sloboda igraju za titulu

Derbi drugog dijela sezone Prve lige FBiH

Na Dancu će se u nedjelju tražiti karta više, Stupčanica i Sloboda igraju za titulu

Samir Mlaćo

Stupčanica i Sloboda nastavljaju bitku za prvaka Prve lige Federacije BiH.

Stupčanica je u subotu slavila kod Simm Bau-a sa 2:1 u posljednjim minutama, dok je Sloboda sa 1:0 savladala sinoć Zvijezdu iz Gradačca pogotkom Nikole Komazeca desetak minuta prije kraja meča.

Prednost Slobode je ostala četiri boda, ali sada slijedi veliki derbi. Igra se u nedjelju u Olovu od 16:30 sati, a jasno je da će se na 'Dancu' tražiti karta više.

Biće to pravi spektakl, te vjerujemo kvalitetna utakmica u kojoj će publika uživati.

U Olovu su mnogo uradili posla u proteklom periodu, u svakom smislu. Stadion Danac izgleda prelijepo, Stupčanica ima vjerne navijače na svakoj utakmici, a planovi za budućnost su veliki, o čemu je već davno za SportSport govorio prvi čovjek Stupčanice Semir Degirmendžić.

"Mi smo svi prije svega navijači kluba, pa sve ostalo", priznao je tada Degirmendžić i jasno pokazao kakav ljubav vlada prema Stupčanici.

Oglasi

Ove polusezone fokus je i na mladim igračima, a tu je i nekoliko starijih, pa Dženan Zaimović sa svojim pomoćnicima odlično drži konce ekipe.

Prvi strijelac Stupčanice je Fijad Mehanović sa 13 pogodaka, a on je ujedno i prvi strijelac lige. Drugi strijelac je Stefan Božić koji je bio junak sa dva pogotka u posljednjem kolu i on je trenutno na broju 'pet'.

Na golu je mladi reprezentativac naše zemlje Nikola Milićević, a vrijedi istaći i sjajnog beka Edwina Odinaku koji je već imao ponuda iz Wwin lige, te regiona, ali je odlučio do kraja sezone ostati u Olovu.

Tu su i Faruk Hodžić, Vernes Islamagić, novajlija Jahra Bajrić koji je zaista veliki talenat bh. nogometa, ali i Kemal Mujarić, Adnan Alić, te dobro provjereno prvoligaško ime Elvedin Aletić.

Oglasi

Pored Odinake internacionalci su i Nestor Joel, Temim Abdullahi Adebayo i Shuiab Abdulfatai.

Slobodu sa klupe predvodi Zlatan Nalić, uz mlade i ambiciozne Eldina Čengića i Darka Mitrovića, a mora se priznati da se Tuzlaci itekako pate u drugom dijelu sezone. Komazec ih je spasio poraza u Srebreniku (1:1), a i sinoć je iskusni napadač bio junak za zlata vrijedna tri boda (1:0).

Na golu Slobode je Azir Muminović, dok zadnju liniju između ostalih 'čuvaju' Nermin Mujkić i Srđan Vulić.

Od ofanzivaca svakako vrijde izdvojiti sjajnog Dinu Kalesića, Harisa Dilavera, te iskusnog Saida Husejinovića, a Dilaver je i prvi strijelac ekipe sa devet pogodaka, dok je Kalesić dodao osam. U pet odigranih utakmica nastavka sezone Dilaver je postigao tri pogotka.

Oglasi

Stupčanica na svom terenu još uvijek ne zna za poraz nakon 20. kola. Upisali su osam pobjeda i dva remija uz gol razliku 25:5. Sloboda u gostima ima 17 bodova, kao i Stupčanica, ali nešto slabiju gol razliku od nedjeljnog rivala.

Sloboda je postigla 12 pogodaka, a primila jedan manje.

U 21. kolu Prve lige Federacije BiH sastaju se:

NK Čelik Zenica - FK Rudar Kakanj

FK Gornji Rahić - NK Tomislav

Oglasi

FK Goražde - NK Bratstvo Gračanica

FK Mladost - NK TOŠK Tešanj

FK Radnik Hadžići - BFK Simm Bau

NK Stupčanica Olovo - FK Sloboda Tuzla

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - NK Jedinstvo Bihać

OFK Gradina - FK Budućnost Banovići

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobtz77
Naslov je strašan 10 kola do kraja igraju za titulu???
0 1
Qwasyx09
Ko vise marki taj ulazi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi