Iza Hrvanovića je najbolja sezona: U Stupčanici je sve na profesionalnom nivou, a ponuda zaista imam

Premijer liga je svakako izazov

Iza Hrvanovića je najbolja sezona: U Stupčanici je sve na profesionalnom nivou, a ponuda zaista imam

S. Mlaćo
U Olovu, na stadion Danac, jučer zadovoljstvo. Stupčanica je u debitantskoj sezoni u Prvoj ligi FBiH osvojila drugo mjesto, a i jedini su tim koji je savladao novog prvaka NK GOŠK.

Desilo se to dva puta, što svakako nije slučajno. Nekoliko igrača se zaista istaklo ove sezone, a među njima je ofanzivac Aldin Hrvanović (24).

Nekadašnji omladinac FK Željezničar stigao je u Olovo iz FK Radnički Lukavac, na polusezoni. Znali su u Stupčanici šta rade, odlično su analizirali Hrvanovića i na kraju dobili pravi 'bingo'.

Sjajan dečko, na terenu i van njega, a za sve je nagrađen sa šest pogodaka i četiri asistencije u dresu Stupčanice, te sa sedam pogodaka i četiri asistencije u prvom dijelu sezone u dresu Radničkog.

“Prije svega se želim zahvaliti Upravi kluba, drago mi je što sam bio dio ove priče. Nadam se da će tako biti i u budućnosti, iako imam dosta ponuda.

Ponavljam, drago mi je što sam dio ove priče, ovaj klub će napraviti velike stvari i u budućnosti. Ovdje je sve na profesionalnom nivou, mislim da ni pojedini premijerligaši nemaju ovakve uslove, mislim to u svakom pogledu. Svakom mladom igraču bih preporučio da ovdje dođe, jer se ovdje samo može napredovati“, priča Hrvanović.

Oglasi

Iza sebe ima statistički najbolju sezonu. Sjajni golovi, brojne pohvale... sve što svaki igrač može samo da poželi.

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=633417452149538&set=a.412663274224958[/facebook]

“Trudio sam se, a teško je reći da sam očekivao da će ovako biti. Imam ponuda, vidjet ćemo šta donosi budućnosti“.

Stupčanica je pozitivna slika bh. nogometa, a to više i nije neka novost.  Mnogi ovaj klub vide u budućnosti u najvišem rangu. Istog mišljenja je i naš sagovornik.

"Definitivno, siguran sam da će tako biti“, dodao je Hrvanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Hrvanović je nastupao i za Bratstvo, Čapljinu, Igman Konjic, Slobodu..., no čini se da je sada vrijeme za novi izazov.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Premijer liga je to svakako jeste, ali i on je svjestan da mora napraviti itekako pametan potez.

Iz NK Stupčanica su nam također potvrdili da iz Premijer lige ima upita za Hrvanovića, te da su sretni zbog toga, jer se pokazalo da nogometaši u njihovom klubu postaju itekako zanimljivi i najvećim bh. klubovima.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
(Placen clanak),24g a vec promijenio 7 klubova,znaci kvalitet upitan a dovoljan za ovog ranga,za nesto vise treba imati puno vise kvaliteta,al puno srece u nastavku karijere ti zelim kako god
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi