Potez za divljenje čelnika NK Stupčanica

Uručeni im pokloni, upriličeno druženje

Potez za divljenje čelnika NK Stupčanica

S. Mlaćo

Veterani su poseban dio svakog sportskog kolektiva. 'Posebni' ljudi, za koje je klub bio mnogo više od jedne sezone, utakmice, treninga, trofeja...

U današnjem svijetu sporta kada je biznis u prvom planu, kada su legende često odbačene i zaboravljene, postoje oni za koje je nešto ipak sveto, a u isto vrijeme to znaju i pokazati. Bolje rečeno, imaju znanje, a znanje je moć.

Postoje ljudi koji imaju osjećaj poštovanja prema gore navedenim. Tako je jučer bilo u Olovu gdje je Stupčanica ugostila NK Travnika u 27. kolu Prve lige FBiH.

Tim iz Olova je hit drugog dijela sezone, došli su čak na drugu poziciju, te osvojili brojne simpatije. U posljednjih pet kola slavili su isto toliko puta, što i ne čudi, s obzirom na sjajnu organizaciju kluba te kvalitetan rad koji svakako mora da donese rezultate.

Vratimo se veteranima, tj. legendama. Čelnici Stupčanica, 'naoružani' znanjem, osjećajem da cijene i poštuju one bez kojih kluba danas ne bi ni postojao, jučer su ugostili iste.

Bilo je to prelijepo druženje, uz prigodne poklone od čelnika kluba. Proradile su i emocije, 'vraćao' se film na davna vremena. Vremena kada je sve bilo drugačije, pa i ona lopta, a vjerovatno ni same legende kluba nisu pomislile da će ih se neko sjetiti na današnji 'vakat'.

Oglasi

Osjećali su se toliko 'bogato', u srcu, a to je ono što ne može kupiti nikakav novac. Ma kakav novac, legenda ste ili niste, a posao znate ili ne znate, sve ostali su samo prosti folovi. Novac će doći i otići...

Rijetkost je to. Nemaju u većini bh. klubova osjećaja za to, mnogima više ništa nije sveto, legende čak nemaju ni svoje mjesto na stadionima, dolaze kao stranci, nekada ne mogu ni doći do ulaznice, a u sebi vjerovatno 'gore'. Pustili bi suzu, ali neće, previše su veliki za te male, gotovo često prolaznike po klubovima... Ipak, u Olovo je drugačije.

Stupčanica je neka druga priča. Ona pozitivna bh. sporta, ali i regiona, u svakom smislu. Olovo je mjesto gdje se poštuju legende, gdje se izričito poštuje dogovor sa igračima i trenerima, gdje je sjajna organizacija kluba na svim nivoima, a na pripreme se npr. putuje u Tursku.

Bez neke 'pompe', jednobrazno uz najbolju opremu, u najboljim hotelima. Stadion Danac je mjesto gdje se aplaudira rivalima, gdje gosti odlaze sa riječima hvale i ističu putem svojih stranica pohvale za fer i koreknost, za dočeka i ispračaj.

Oglasi

“Danas prije početka utakmice, na "Dancu" smo napravili jedno malo putovanje u prošlost... Ugostili smo veterane naše Stupčanice, prisjetili se ko je uspostavio temelj onoga što mi nastavljamo dalje graditi... Naš predsjednik je uručio dresove i prigodne poklone veteranima koji su prisustvovali, nakon čega su iz VIP lože nastavili pratiti današnju utakmicu.

Sjetili smo se i onih koji nisu među živima, barem kroz fotografije koje smo prikazali na semaforu. Prisjetili smo se lika i djela tadašnjih aktera našeg kluba, te im odali počast minutom šutnje i učenjem Fatihe. Bilo je to jedno lijepo podsjećanje, uz temelje iz prošlosti, živimo sadašnjost i gradimo budućnost....“, istakli su iz NK Stupčanica, te zaista pobrali velike simpatije.

O tome koliko je Stupčanica poštovana širom naše zemlje govori i fotografija od prije par dana kada je zastava ovog kluba postavljena na Starom mostu u Mostaru.

Veličina jednog kluba ne ogleda se u okviru svoje zajednice, veličina se ogleda u okviru cijele države pa i šire......

Posted by NK Stupčanica on Friday, May 19, 2023
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Stupčanica će sezonu završiti u samom vrhu tabele Prve lige FBiH, a legende pamtiti jučerašnji dan. Dan koji im je pokazao da je njihov klub jedan istinski velikan, jer velikana ne čine samo trofeji....

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti