NK Travnik: Naše pismo nije bilo adresirano na Zvijezdu

Poslali poruku Zvijezdi iz Gradačca

NK Travnik: Naše pismo nije bilo adresirano na Zvijezdu

Samir Mlaćo

Dosta bure stvorilo se nakon meča 22. kola Prve lige Federacije između Zvijezde i Travnika.

Domaći su slavili 2:0, te tako dodatno zakomplikovali borbu za prvu poziciju.

Iz Travnika su osuli žestoke paljbe po glavnom sudiji Mirzi Kazlagiću, dok iz Zvijezde smatraju da ništa nije bilo sporno i da su slavili zasluženu pobjedu. 

Sa Pirote su danas ponovo poslali saopštenje kao odgovor Zvijezdi, te istakli da njihovo saopštenje od jučer nije bilo adresirano na klub iz Gradačca.

"Poštovani prijatelji, NK Travnik je svoju pravednost i veličinu pokazao i prije dvije godine kada je zadržao regularnost Premijer lige tako što smo zadnju utakmicu koja nam ništa nije značila pobijedili i time omogućili Zvijezdi da se izbori na terenu za opstanak u Premijer ligi. Nažalost, niste uspjeli u toj misiji.

Želimo da istaknemo da jučerašnje otvoreno pismo nije adresirano na naše prijatelje iz NK Zvijezda Gradačac. Naš tim nije uspio razviti igru zbog dešavanja na terenu gdje smo odmah na početku utakmice oslabljeni. Kao što navodite, naš tim nije usmjerio loptu prema golu 90 minuta. Upravo zbog toga smo i ogorčeni na presude glavnog arbitra zbog kojih nismo uspjeli razviti igru niti prići golu Zvijezde.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada su u pitanju kartoni, mi smo u ranoj fazi utakmice oslabljeni za razliku od prijatelja iz Zvijezde koji su dobili kartone na kraju utakmice i sudijskoj nadoknadi, a tada je već sve bilo riješeno. Neka se rukovodstvo Zvijezde zapita zbog čega su dobili te kartone na samom kraju utakmice? Neka se zapitaju jer znaju da narednu utakmicu gostuju u Bihaću, a također znaju odakle je i glavni arbitar koji je dijelio pravdu u Gradačcu?

Poznato nam je da NK Zvijezda ima iste situacije kao i naš klub. Tačnije, svi klubovi u Prvoj ligi FBiH su u istoj situaciji i sigurni smo da je svima u interesu da zaštitimo nogomet i vratimo povjerenje kod publike. NK Travnik još jednom apeluje da se pitanje osvajača Prve lige FBiH riješi na fudbalskim terenima u poštenoj i fer igri", navodi se u saopštenju kluba s Pirote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi