NK Travnik: Pobjedom vratiti samopouzdanje

Pred meč sa Bratstvom

NK Travnik: Pobjedom vratiti samopouzdanje

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika još uvijek su u igri za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

 Veziri su u prošlom kolu remizirali sa Jedinstvom (2:2), te sada zaostaju četiri boda za liderom Bosnom iz Visokog.

U subotu će ugostiti Bratstvo, trenutno devetoplasiranu ekipu lige, a treninzima se danas priključio i šef stručnog štaba Edin Prljača koji je zbog zdravstvenih problema propustio treninge od nedjelje.

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Edukacijskog fakulteta Travnik medijima su se obratili upravo Prljača, te nogometaši Muharem Čivić i Nemanja Pekija.

Proteklih dana se mnogo pisalo o Prljačinom zdravstvenom stanju te je on ovom prilikom istakao da se bolje osjeća te da svakako ide ka onom cilju koji je zacrtan kada je i došao na mjesto šefa stručnog štaba.

Kada je riječ o protekloj utakmici sa Jedinstvom iz Bihaća, gdje je rezultat glasio 2:2, Prljača je istakao da su Veziri u jednoj fazi igre poklekli te da su protivnici to iskoristili. Prema riječima Prljače, Veziri dočekuju dobru ekipu u ovom kolu.

Muharem Čivić je istakao kako Vezire sigurno očekuje teška utakmica, te da će se potruditi da opravdaju povjerenje navijača ali i povrate samopouzdanje u ekipi pred ostale utakmice koje ih očekuju do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nemanja Pekija je jasno kazao da Veziri u subotnjem meču idu na pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi