Hajduk je u Varaždinu dobio bolan udarac u borbi za prvaka
Meč je odigran pred više od deset hiljada navijača FOTO: Pixsell/ Vjeran Zganec Rogulja

Vatrena atmosfera pred više od deset hiljada navijača

Hajduk je u Varaždinu dobio bolan udarac u borbi za prvaka

S. Mlaćo

U prvom meču današnjeg programa 24. kola SuperSport HNL splitski Hajduk gostovao je Varaždinu.

U vatrenoj atmosferi pred više od deset hiljada navijača završilo je 1:1 i sigurno su zadovoljni domaći, a nikako gosti koji su propustili priliku da se bar do sutra vrate na lidersku poziciju.

Hajduk je prvi zaprijetio preko Kalika, no golman Zelenika brani. Splićani su imali incijativu, a Varaždin iz kontri čekao svoju šansu.

U 24. minuti pokušaj Livaje, prohujalo je to pored gola. šest minuta kasnije Kalik šutira, Zelenika je siguran. Domaći su dobro stajali u defanzivi, a onda i poveli. Livaja je tražio faul na polovini Varaždina, sudija se nije oglasio, domaći su otišli u kontru i Belcar je pogodio.

Golman Hajduka je samo pogledom ispratio loptu koja je od stativa otišla u mrežu. Žestoko su protestovali sa klupe Hajduka, Karoglan je dobio žuti karton.

U 51. minuti crveni karton za Dabru. Udario je u lice Šarliju i opravdano dobio drugi žuti, te morao pod tuš.

Oglasi

Jasno je bilo da će Hajduk još više napadati, a to se potvrdilo već u 66. minuti. Sigur je sa 20-tak metara lijevom nogom potegao i gosti su stigli do izjednačenja.

Hajduk je zatim još više napadao, a vodstvo je stiglo u 81. minuti. Livaja je glavom pogodio, no 'javio' se VAR. Čekalo se dugo, a zatim je signalizirano da se radilo o ofsajdu. Zaista diskutabilna situacija, no meč je nastavljen pri rezultatu 1:1.

Nakon toga i mnogo kartona, prekida, provokacija sa tribina, a sve je naravno tempirao rezultat. Ni domaći se nisu predavali, željeli su Hajduku 'otkinuti' bod, te zadati bolan udarac u borbi za prvaka. U 85. minuti Brekalo se sjajno snašao u gužvi, no mlako je šutirao i Zelenika brani.

Igralo se osam minuta sudijske nadoknade, što je i opravdano s obzirom na brojne prekide.

Hajduk je na drugom mjestu i ima 49 osvojenih bodova, dok je Rijeka lider sa 50, ali i utakmicom manje. Dinamo ima 44 i dvije utakmice. Sutra veliki derbi u Zagrebu igraju Dinamo i Rijeka i biće veoma uzbudljivo. Treba istaći da već u utorak Hajduk i Varaždin igraju u okviru Kupa Hrvatske.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, 24. kolo:

NK Varaždin - HNK Hajduk 1:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
SOPA POVEDI NAS SUTRA. FF
0 1
user1676717906
Idemo rijeko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi