Sudija mu poništio gol, a onda je Marko Livaja razočarano slušao šta skandiraju navijači Varaždina

Svi su čuli šta skandiraju

Sudija mu poništio gol, a onda je Marko Livaja razočarano slušao šta skandiraju navijači Varaždina

E. Čaušević

Fudbaleri Hajduka danas su razočarali svoje navijače jer su osvojili samo bod na gostovanju u Varaždinu (1:1) u meču 24. kola SuperSport HNL-a. Hajduk je u finišu zabio gol za 2:1 preko Marka Livaje koji je na kraju poništen zbog ofsajda, a potom su svi mogli čuti šta su skandirali navijači Varaždina.

Hajduk je ponovo napravio kiks u borbi za titulu prvaka Hrvatske koja se već dugo čeka u Splitu jer je ovaj tim osvojio danas samo bod na gostovanju u Varaždinu.

Varaždin je uspio da dođe do prednosti u 40. minuti kada je Belcar zabio gol za 1:0 i totalnu erupciju domaćih navijača.

Međutim, Hajduk je krenuo veoma ofanzivno u nastavku utakmice što se gostima isplatilo u 66. minuti. U centru pažnje našao se Leon Sigur koji zabija spektakularan pogodak za 1:1 i vraća Hajduk u život.

Gosti su nastavili s napadima i desetak minuta kasnije činilo se da su došli do potpunog preokreta. Marko Livaja zabija gol za vodstvo Hajduka od 2:1, ali nakon reakcije VAR sobe hladan tuš za goste s Poljuda.

Oglasi

Glavni sudija dobio je instrukciju iz VAR sobe da je jedan od igrača Hajduka bio u ofsajdu kod ove akcije, te je na kraju Livajin gol poništen.

Livaja je bio razočaran takvom odlukom sudije, ali još više čini se da ga je iznenadilo skandiranje navijača Varaždina koje je napadač Hajduka dobro mogao da čuje.

"Bit će Hajduk ku*ac šampion", orilo se na stadionu u Varaždinu kada je sudija poništio pogodak gostiju.

Skandiranje navijača Varaždina i reakciju Livaje možete pogledati na OVOM LINKU.

Do kraja utakmice Hajduk nije uspio da zatrese mrežu Varaždina, te je ostalo 1:1 što posebno sigurno najviše raduje navijače Dinama i Rijeke.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je drugi na tabeli sa 49 bodova i ima bod manje, ali i meč više od lidera Rijeke. Dinamo je treći sa 44 boda, ali i dvije utakmice manje u odnosu na klub s Poljuda.

Zanimljivo je da upravo Dinamo i Rijeka sutra na Maksimiru igraju veliki derbi, a sigurno da bi se u Splitu najviše radovali remiju u tom okršaju nakon današnjeg kiksa u Varaždinu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
ARMADA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi