Hrvatski klub izdao važno saopštenje u vezi trenera koji ima rak
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Rođen je u Jablanici, a nedavno je sve šokirao objavom

Hrvatski klub izdao važno saopštenje u vezi trenera koji ima rak

Samir Mlaćo

Region, ali i šire, šokirala je vijest prije dvadesetak dana iz Hrvatske. Naime, 48-godišnji trener NK Varaždin Mario Kovačević ima rak.

Njemu je dijagnosticiran karcinom na predjelu plućnog krila, ali nastavio je raditi svoj trenerski posao. Iz kluba su mu pružili podršku, kao i svi ostali klubovi iz Hrvatske i regiona, ali i 'obični ljudi'.

Ipak, sada je potvrđeno da Kovačević već naredne sedmice napušta klub i odlazi na operaciju. Ekipu će privremeno voditi direktor Nikola Šafarić, dok će pomoćni trener biti Dino Kresinger, dosadašnji trener kadeta NK Varaždin.

Varaždin je uputio zajedničku obavijest za javnost.

"NK Varaždin i trener kluba Mario Kovačević zajednički obavještavaju javnost o neophodnom napuštanju trenera s pozicije glavnog trenera seniorske ekipe radi operativnog zahvata kojem će se podvrgnuti nadolazećeg tjedna.

Naš dugogodišnji trener privremeno će napustiti svoje trenerske dužnosti kako bi se u potpunosti posvetio ozdravljenju i oporavku od medicinskog postupka koji zahtijeva njegovu potpunu predanost i pažnju.

Oglasi

Njegova posvećenost klubu tijekom godina zaslužuje našu iskrenu podršku u ovom razdoblju a klub će nastaviti pružati svu potrebnu podršku Mariju i njegovoj obitelji tijekom procesa oporavka kako bi omogućili što brže ozdravljenje i potpuni nastavak povratak radu u nogometu.

U međuvremenu, sportski direktor kluba Nikola Šafarić kao osoba direktno involvirana u rad ekipe s najboljim poznavanjem iste, preuzeti će ulogu privremenog glavnog trenera. Uz Šafarića, njegov prvi pomoćnik u nadolazećem periodu bit će dosadašnji trener kadeta kluba Dino Kresinger", naveli su iz NK Varaždin te posebno dodali.

"Klub još jednom želi treneru Mariju Kovačeviću brz i uspješan oporavak, a medije i navijače molimo za razumijevanje i podršku u ovom izazovnom razdoblju."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NK Varaždin je trenutno na šestom mjestu SuperSport HNL, a poražen je u ovom kolu od Istre 2:0. U narednom kolu dočekuje Osijek.

Kada je Kovačević u pitanju, on je rođen u Jablanici, a kasnije je zaigrao za omladinske selekcije FK Sarajevo. Nije se dugo zadržao u bordo klubu, te je krenuo put Hrvatske. U Varaždinu je bio pomoćni trener, a zatim i glavni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi