Niko Janković je vodio Rijeku ka pobjedi, a onda luda završnica i drama na Rujevici!
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Rijeka na kraju spasila barem bod

Niko Janković je vodio Rijeku ka pobjedi, a onda luda završnica i drama na Rujevici!

E. Ganibegović

U okviru 7. kola HNL Rijeka je na svom terenu ugostila Varaždin i remizirala 2:2. Bivši igrač Zrinjskog, Niko Janković, doveo je domaće u vodstvo, a onda smo vidjeli ludu završnicu s još tri gola i crvenim kartonom. 

Prvu šansu na utakmici je imala Rijeka i to u 14. minuti utakmice, ali je pokušaj glavom nakon kornera zaustavio Zelenika.

Do vodstva domaći tim dolazi tri minute kasnije. Fruk je na lijevoj strani glavom dao loptu u for za Jankovića, bivšeg igrača Zrinjskog, a on se sjurio prema golu i desnom nogom mirno matirao golmana gostiju.

Rijeka je zamalo povećala vodstvo u 21. minuti. Ivanović je dodao Fruku koji je bio sam pred Zelenikom, pokušao je lobovati golmana gostiju, ali pogodio je prečku.

Velika obrana Labrovića na drugoj strani šest minuta kasnije. Brodić je nakon dubinskog dodavanja bio sam pred domaćim golmanom, ali pucao je premekano i nije ga uspio svladati.

Penal za Varaždin u 67. minuti. Brodić je išao na jednu odbijenu loptu pred Labrovićem pri čemu je srušen s leđa od strane Mitrovića, a tri minute kasnije Postonjski pogađa s 11 metara za izjednačenje.

Oglasi

Samo tri minute nakon toga Varaždin stiže do preokreta. Brodić je dobio loptu na lijevoj strani i iskosa fantastičnim udarcem desnicom s 20 metara "skinuo paučinu" s gola na kojem stoji Labrović.

Gosti u 83. minuti ostaju s igračem manje. Pellumbi je dobio crveni karton nakon što je srušio Obregona koji je krenuo sam prema golu.

Dvije minute nakon toga izjednačenje i opet je Niko Janković učestvovao kod gola. Pogodio je iz slobodnjaka stativu, a odbijenu loptu je u mrežu glavom pospremio Obregon.

Rijeka tako uprkos dobrim igrama i protiv Lillea i u HNL ne zna za pobjedu nakon što je Sergej Jakirović otišao u GNK Dinamo Zagreb, te se s 10 bodova nalazi na trećem mjestu prvenstvene tabele. S tri manje, Varaždin je šesti.

Sada slijedi reprezentativna pauza, a nakon toga će u osmom kolu Rijeka na domaćem terenu dočekati Osijek, dok će Varaždin biti domaćin Istri 1961.

Spomenimo još i to da je danas za Rijeku debitovao i Marko Pjaca, nekada velika nada hrvatskog fudbala. On je u 59. minuti zamijenio Ivanovića, a šansu je tada umjesto Selahija dobio i mladi bh. fudbaler Silvio Ilinković. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 7. kolo:

Rijeka - Varaždin 2:2 (Janković 17', Obregon 85'; Postonjski 70' (P), Brodić 73')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi