U HNL-u se sprema veliki povratak trenera rođenog u BiH: "Karcinom se povukao, vjerovao sam u to"
Kovačević će se vratiti na klupu Varaždina Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bio je optimista i pored teške situcije

U HNL-u se sprema veliki povratak trenera rođenog u BiH: "Karcinom se povukao, vjerovao sam u to"

Samir Mlaćo

Sjajne vijesti stižu iz Hrvatske. Naime, trener Varaždina Mario Kovačević prije pet mjeseci je saopštio kako ima rak pluća, te da mu sada slijedi žestoka borba.

Kovačević je morao ostaviti trenerski posao, ali klub je stao uz njega, kao i cjelokupna javnost. Pružili su mu podršku, a on je sada saopštio sjajne vijesti.

"Prije dva dana sam bio na kontroli, doktori su rekli da je sve dobro, ide onako kako treba. Karcinom se povukao, sve je iznenađujuče dobro, makar sam ja vjerovao da će tako biti. Od svega je najvažnije da sam došao na vrijeme, da smo otkrili na vrijeme. Doktori su svoje odradili vrhunski, a zadnje snimke su pokazale da sam čist", rekao je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Provjeravao je šta je karcinom pluća, bio svjestan težine borbe, no bio je optimista.

"Znao sam šta je karcinom pluća kada su mu dijagnosticirali. Samo sam jednom otvorio i nisam više htio čitati. Onda sam opet pomislio, dobro, djeca su već velika, ali nisam htio negativno razmišljati. Znao sam da će biti dobro", dodao je Kovačević.

Oglasi

Kovačevića je na klupi Varaždina mijenjao direktor Nikola Šafarić, a svi su vjerovali da će Kovačević se vratiti i dobiti ovu bitku.

Kovačević je rođen u našoj zemlji, tačnije u Jablanici, a još kao dječak stigao je u FK Sarajevo i zaigrao za omladinske selekcije kluba sa Koševa. Nije se dugo zadržao u glavnom bh. gradu, a kao trener radio je u Međumirju, Varaždinu, NK Polet, a zatim se ponovo vratio u Varaždin.

Bio je pomoćni pa glavni trener. Sada mu slijedi najvažnija bitka i iskreno se nadamo da će je dobiti.

Svakako raduju informacije koje dolaze iz Hrvatske, ali Kovačević se i dalje itekako treba paziti te slušati savjete doktora. Uspio je dobiti ovu najvažniju bitku, te su svi zbog toga sretni.

Njegov Varaždin je trenutno na sedmom mjestu u HNL-u, te je u sigurnoj zoni.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U niži rang će Rudeš, a očekuje se da u samoj završnici sezone Kovačević se opet pojavi na terenima elitnog ranga hrvatskog nogometa.

Biće to veliki povratak, uz mnogo emocija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi