NK Vis Simm Bau dogovorio sedam pripremnih utakmica
Klub iz Kosove želi naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH

U subotu protiv Mladosti DK u Žepču

NK Vis Simm Bau dogovorio sedam pripremnih utakmica

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Vis Simm-Bau u nedjelju je počeo s pripremama za nastavak sezone u 1.ligi FBiH. Ovaj klub iz Kosove nakon prvog dijela sezone zauzima četvrto mjesto sa četiri boda manje od vodećeg Posušja.

Prema dolascima igrača u zimskom prelaznom roku, rukovodstvo ovog kluba želi igrati u Premijer ligi naredne sezone. Osim kvalitetnih i iskusnih igrača, koje je klub doveo u zimskoj pauzi, izabranici Ajdina Mrgude imat će sasvim dovoljno vremena za kvalitetne pripreme, kako bi što spremnije dočekali nastavak sezone.

Tako je klub dogovorio sedam pripremnih utakmica, a prva je već u subotu u Žepču, gdje će snage odmjeriti sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Osim Mladosti, Sim Bauu će igrati protiv Krupe, Sloge, Tekstilca, Slobode, zeničkog Čelika, te Gornjeg Rahića.

Stručnom štabu trenutno su na dispoziciji 22 igrača i tri golmana, te se očekuje još jedna ili dvije izmjene kako bi se kompletirala ekipa za nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vis Simm-Bau drugi dio sezone otvorit će domaćom utakmicom protiv Budućnosti

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi