NK Vis Simm Bau nastavio bajku

Vratili se na lidersku poziciju

NK Vis Simm Bau nastavio bajku

S. Mlaćo

NK Vis Simm Bau se vratio na lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH.

Tim iz Kosove kod Maglaja sjajno plovi i sredinom prvog dijela sezone, te jasno pokazuje visoke ambicije i nastavlja bajku, jednu od najljepših u bh. nogometu.

Jučer su izabranici Ajdin Mrguda savladali neugodni Igman 2:0, te pružili veoma kvalitetnu partiju, posebno u prvom dijelu.

Mrguda je tako debitovao pobjedom i sigurno mu je pao 'kamen sa srca', a vrijedi svakako istaći i sjajnu partiju debitanta Denisa Žerića koji je već potvrdio da će biti veliko pojačanje.

Žerić je postigao i pogodak, te se od njega mnogo očekuje i u nastavku sezone.

U narednom kolu Sim Bau će u derbiju prvog dijela sezone u goste HŠK Posušje, timu koji također ima 17 bodova, ali slabiju gol razliku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Očekuje se otvoren i kvalitetan meč na prelijepom Mokrom Docu, a zatim će novi član Prve lige FBiH na megdan GOŠK-u.

Dva ispita koja će reći dosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi