NK Vitez želi prvo mjesto, Petrović sjajan u seniorskom nogometu

Da li će Vitežani do titule prvaka?

NK Vitez želi prvo mjesto, Petrović sjajan u seniorskom nogometu

S. Mlaćo

NK Vitez je glavni kandidat za prvo mjesto u Drugoj ligi Zapad grupa I.

Vitežani su nekada igrali Premijer ligu, a danas su u trećem rangu sa velikim brojem mladih igrača i ozbiljnim ambicijama za budućnost.

U dva kola nastavka sezone upisali su dvije pobjede uz gol razliku 8:0.

Najprije su savladali Novi Travnik sa 3:0, a za vikend FK Radnik Donji Vakuf sa čak 5:0.

U ta dva susreta između ostalih istakao se mladi Saša Petrović, koji pored seniorske nastupa i za juniorsku momčad Vitežana.

U seniorskoj momčadi se sjajno snašao, a postigao je tri pogotka u dva kola. Jedan protiv Novog Travnika i to u debiju za prvi tim, te dva protiv Radnika.

Ističe da je sretan u radu sa seniorskom momčadi, te da je sve puno teže u odnosu na juniorsku selekciju, no da je to ujedno sjajna prilika za sticanje potrebnog iskustva u daljnjoj karijeri.

NK Vitez je lider Druge lige Zapad grupa 1 sa dva boda prednosti nad Rudar Han Bila.

Top Komentari

Footballmaniac
Mali je zvijer..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi