Kakav dan za bh. klub pred osminu finala Kupa BiH: Predstavili trojicu novajlija, jedan iz Rusije

Neće se predati ni u borbi za prvaka Prve lige FBiH

Kakav dan za bh. klub pred osminu finala Kupa BiH: Predstavili trojicu novajlija, jedan iz Rusije

S. Mlaćo
U gradačkoj Zvijezdi ozbiljno su shvatili plasman u osminu finala Kupa naše zemlje i drugi dio sezone Prve lige FBiH. Naime, ovaj klub je za dan potvrdio trojicu novajlija koji bi trebali biti velika pojačanja.

Zvijezda zaostaje 12 bodova za NK GOŠK i čini se da se radi o nedostižnoj prednosti. Ipak, na Banja Ilidži se neće lako predati, a prvi cilj je im povratak navijača na tribine i što bolje igre.

Jučer se na Banja Ilidžu vratio Ermin Huseinbašić. Huseinbašić je pružao sjajne partije u Prvoj ligi FBiH, te upravo iz Zvijezde otišao u hrvatsku Marsoniju.

Sada se vraća, a treba istaći da je u našoj zemlji nastupao i za Radnik iz Bijeljine, Čelik, Zvijezdu 09, Bratstvo, Slobodu, FK Sarajevo, OFK Gradina...

Sada se vraća silno motivisan i svi su uvjereni da će brzo opravdati epitet pojačanja.

Drugi novajlija je 24-godišnji Kirill Aloyan. Aloyan je nastupao za ruski Zenit, a zatim i Alashkert iz Armenije. Bio je i član Rodnika iz Moskve odakle dolazi u bh. nogomet.

Oglasi

🔴 Novo pojačanje u našem klubu 🔴 Kirill Aloyan, 24 godine, igra na poziciji centralnog beka, visok 186 cm,...

Posted by NK Zvijezda Gradacac on Tuesday, February 14, 2023

Za kraj su iz Zvijezde objavili i pojačanje koje je 'završio' zlatni sponzor ovog kluba Amir Trutović.

Radi se o U-23 reprezentativcu Jordana Ahmadu Assafu. Prema dostupnim informacijama Asaff je rođen u Njemačkoj, a nastupao je i za Sp VGG Landshut, FC Eilenburg te Turkugucu Munchen.

U BiH je bio član FK Mladost Doboj Kakanj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda naredne subote u osmini finala Kupa dočekuje Rudar iz Kaknja i tražit će pobjedu te veliki uspjeh. Očekuju se ispunjenje tribine Banja Ilidže s obzirom da čelnici kluba rade itekako kvalitetan posao.

U prvom kolu nastavka sezone Prve lige FBiH početkom marta Zvijezda će u goste BFK Simm Bau što će biti derbi kola.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi