Zvijezda jučer 'nestala' za 45 minuta, prvi čovjek kluba podnio ostavku

Za sada su i bez licence

Zvijezda jučer 'nestala' za 45 minuta, prvi čovjek kluba podnio ostavku

S. Mlaćo
Nogometaši Zvijezde iz Gradačca jučer su doživjeli neugodan poraz od FK Mladost, pogotovo ako se uzme u obzir da su vodili 3:1 nakon prvog dijela.

Bili su mnogo bolja momčad, no u nastavku su 'nestali. Igrali su domaćini i stigli do velikog preokreta te tri boda koja će im značiti siguran opstanak u ligi (4:3)

Sigurno će se dosta pričati o ovoj utakmici, a nakon meča klub iz Gradačca je ostao i bez prvog čovjeka kluba.

Adi Šakić je odlučio da podnese ostavku, što će stvoriti dodatne probleme za ovaj klub, nekadašnjeg premijerligaša.

“Predsjednik UO NK Zvijezde Adi Šakić podnio ostavku!

Šakić je srcem radio i borio se da klub bude na zdravim nogama i da imaju što bolje rezultate, a da igrači budu sretni i zadovoljni u Zvijezdi.

Oglasi

"Zahvaljujem se svim vjernim navijačima , simpatizerima i UO koji mi je dao povjerenje. Takodjer velika hvala i gradskoj upravi na finansijskoj podršci. Dijete sam Zvijezde i veliki trud sam uložio da bi sve od samog početka bilo na najvećem nivou.Došao je i moj kraj i trenutak kada svoju funkciju teška srca prepuštam nekome drugome!", stoji u objavi NK Zvijezda.

Zvijezda nije dobila ni licencu za narednu sezonu Prve lige FBiH, te će se o tome odlučivati sutra na sjednici Drugostepene komisije za licenciranje.

Bez licence su i FK Rudar Kakanj te FK Radnički Lukavac.

Treba istaći da je Zvijezda prije dva kola poražena i u Bihaću sa čak 6:1, a tada su na susret otputovali juniori ovog kluba.

Prvotimci su već mjesecima bez plate, ali su jučer otputovali u Doboj Kakanj i pokazali kvalitete za 45 minuta.  U drugom poluvremena su doživjeli poraz, a prema izjava pojedinih aktera koji nisu željeli u javnost, na terenu je postojala samo jedna ekipa i to domaća.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Da li će reagovati i NS FBiH čiji su čelnici svjesni jako 'čudne' utakmice u Doboj Kaknju, ostaje da se vidi već sutra.

U Prvoj ligi FBiH preostalo je još jedno kolo i to naredne subote.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi