U ponedjeljak je dan 'D' za Čelik i Iskru, ali i tri prvoligaša

Drugostepena komisija će imati mnogo posla

U ponedjeljak je dan 'D' za Čelik i Iskru, ali i tri prvoligaša

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Još uvijek nije poznato ko će naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH.

Biće to jasnije nakon posljednjeg kola Premijer lige koje se igra u nedjelju, ali i nakon doigravanja timova iz četiri Druge lige FBiH.

Kako je već poznato, licencu za doigravanje dobili su FK Klis i FK Gornji Rahić, a bez licence su nakon sjednice Prvostepene komisije ostali NK Čelik Zenica i NK Iskra Bugojno.

Za SportSport.ba je potvrđeno da su navedeni klubovi uložili žalbu, te će o njima odlučivati Drugostepena komisija za licenciranje. Sjednica je zakazana u ponedjeljak i biće zanimljivo vidjeti da li su dva nekadašnja premijerligaša ispravili sve nedostatke.

Prije toga su morali u kasu Saveza uplatiti 800 KM, koliko košta žalba.

Oglasi

Bez licence za Prvu ligu FBiH su trenutno još tri kluba. Radi se o FK Rudar Kakanj, NK Zvijezda i FK Radnički Lukavac.

Oni su ostali bez licence nakon sjednice Prvostepene komisije za licenciranje, te će o njima također raspravljati Drugostepena komisija.

Kako neslužbeno saznajemo, u 'ozbiljnim problemima' je licenca NK Zvijezda, pa će biti zanimljivo šta će na sve reći članove Drugostepene komisije.

A Drugostepenu komisiju za licenciranje čine: Amir Sivro, Josip Čolić, Vlatko Bošnjak  i Emina Čizmić, dok su zamjenski članovi Mato Itrić i Zafir Kajević.

Sivro i Bošnjak su ispred NS SBK, Čolić NS ŽHB, a Čizmić NS ZDK.

Oglasi

'Ključ' je dakle u rukama dva člana iz NS Srednjobosanskog kantona, a u Prvoj ligi FBiH veliku bitku za opstanak vodi upravo klub iz tog kantona, NK Travnik.

Radi se o Savezu čiji predstavnici imaju itekako 'jake' funkcije u NS BiH te NS FBiH, dok su klubovi istovremeno na rubu propadanja. Tek NK Travnik je federalni prvoligaš, dok je u Premijer ligi jedan ženski kolektiv, a radi se o ŽNK Iskra Bugojno koji je za to 'nagrađen' progonom iz svog Bugojna, te domaće utakmice igra u obližnjem Donjem Vakufu. Nekadašnji premijerligaši NK Iskra, NK Vitez i NK Metalleghe BSI, danas NK Jajce, igraju niže lige, popularne nazvane 'lige bez briga'. 

Veziri se teško mogu spasiti od ispadanja, na zelenom terenu su već skoro 'gotovi', te će zavisiti od toga ko će dobiti licencu, odnosno koliko klubova će kroz doigravanje u Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Po pravilu, to bi trebala biti dva tima, no postavlja se pitanje i kakve su ambicije pojedinih klubova.

Kada sve u ponedjeljak bude mnogo jasnije, uz nadamo se kvalitetan i transparentan rad Drugostepene komisije, zakazano će biti žrijebanje parova za doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
Čelik dobija svakako, za ostale možda dan D, oni me ne interesuju.
0 0
Convicts
Cuj dan d,Celik prolazi svakako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi