Na Banja Ilidži se lakše diše, Đekanović napravio sjajan posao za kratak period

Ponajbolji bh. mladi trener ispunio očekivanja

Na Banja Ilidži se lakše diše, Đekanović napravio sjajan posao za kratak period

S. Mlaćo
Promjena na trenerskoj klupi pokazala se kao pravi potez za NK Zvijezda Gradačac.

Uoči meča 14. kola sa Bratstvom na klupu tima sa Banja Ilidže sjeo je ambiciozni Nebojša Đekanović.

Đekanović, iako relativno mlad trener, iza sebe ima dosta iskustva. Radio je i u Premijer ligi te Prvoj ligi RS, te slovi kao jedan od najboljih mladih trenera u našoj zemlji.

Stigao je iz FK Borac Jelah gdje je radio sjajan posao, a zaustavljen je u doigravanju za Prvu ligu FBiH u dvomeču protiv Gradine, gdje Borac iz više razloge nije imao šanse da prođe dalje.

Poziv iz Gradačca nije mogao odbiti, a obećao je mukotrpan i korektan rad, što se na kraju i obistinilo.

Zvijezda je prvo nadigrala veoma kvalitetno Bratstvo iz Gračanice 2:1, a zatim u subotu i Radnik u Hadžićima sa 1:0.

Oglasi

Bila je to četvrta pobjeda Zvijezde, druga vezana, a zanimljivo da su Đekanovićevi prethodnici u 13. kola ostvarili pobjeda koliko on u dva kola.

Zvijezda je tako pobjegla sa donjeg dijele tabele, ima 16 bodova i nalazi se na 11. mjestu te u klubu mogu lakše da dišu.

Đekanović je za kratak period osvojio simpatije čelnika kluba, navijača, ali i igrača, te pokazao koliko je zapravo trener bitna karika u svakom timu. Sa istim kadrom uspio je do stopostotnog učinka, a na tome se ne želi zaustaviti.

Sada slijedi rezime prvog dijela sezone, te 'kovanje' planova za zimske pripreme i drugi dio sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sa ambicioznim Đekanovićem, te određenim pojačanima i podrškom navijača sa tribina Banja Ilidže Zvijezda sigurno može zaploviti ka gornjem dijelu tabele.

 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti