Zvijezda žestoko odgovorila Damjanoviću: To je prvorazredno licemjerstvo!

Trener Orašja jučer govorio za SportSport.ba, a sada stigao odgovor iz Gradačca

Zvijezda žestoko odgovorila Damjanoviću: To je prvorazredno licemjerstvo!

S. Mlaćo

U prvom kolu nastavka sezone Prve lige FBiH u subotu su snage odmjerili Orašje i Zvijezda.

Bilo je 2:1 za Labudove sa Save, a Dario Damjanović, nekadašnji trener kluba iz Gradačca, danas trener Orašja, u razgovoru za SportSport.ba prokomentarisao je između ostalog i suđenje, odnosno kritike koje su uputili iz Zvijezde na račun suđenja.

"Imaju pravo da se bune i kukaju. Imaju stvarno dobru ekipu, kvalitetnu, ali neke stvarima ne možete kupiti novcem. Možda je i nama sviran ofsajd koji nije bio, ili je sviran faul protiv mene negdje tamo, ali ja neću da se zamaram tim stvarima. Oni nisu iz fudbalskog svijeta, osim Mate Neretljaka. Derbi je takav, nema tu neke igre, presudila su dva gola. Derbi ne može biti lijep, otišao je u našem pravcu i to je to. Idemo dalje".

U Zvijezdu su razočarani zbog toga, pa su se oglasili na svojoj facebook stranici.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Iako nismo imali namjeru baviti se utakmicom u Orašju koja je za nas prošlost sa ružnim iskustvom, nakon izjave trenera Orašja, primorani smo odgovoriti.
Prije svega, tužno je vidjeti kako se mladi trener Dario Damjanović, kojem je upravo NK Zvijezda dala prvu pravu šansu za trenersku afirmaciju, u svojoj izjavi nakon utakmice uopšte ne bavi strukom i analizom igre, nego sramotnim diskvalifikacijama na račun vodstva kluba i igrača NK Zvijezda.

Njegova primarna potreba da omalovažava ljude iz našeg sportskog kolektiva, predstavljajući ih kao fudbalske neznalice, najviše govori o njemu samom i šta se od njega može očekivati u budućoj trenerskoj karijeri. Istovremene pohvale igračkog kadra Zvijezde i povezivanje njihovog angažmana na utakmici isključivo sa novcem, prvorazredno je licemjerstvo. Sve ovo dovoljno govori o njegovoj iskrenosti kako želi uspjeh našem klubu i igračima. Kao nogometni klub sa dugom tradicijom i željom da svoj 100- ti jubilarni rođendan iduće godine dočekamo što uspješniji i što stabilniji, ulažemo puno napora i truda kako bi ostvarili što bolje uslove i sportske rezultate.
Naravno da naše ciljeve očekujemo ostvariti kroz fer nadmetanje sa našim sportskim rivalima i naravno da ćemo se na svaki mogući i dozvoljeni način suprostaviti scenariju kakav nam je priređen na subotnjem gostovanju u Orašju, kada je presudan faktor na sadržaj, kvalitet i ishod utakmice bilo tendenciozno i loše suđenje.", stoji u saopštenju NK Zvijezda.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi