Neretljak sretan u Zvijezdi: Vjerujem u ovu priču!

Tim iz Gradačca niže dobre rezultate

Neretljak sretan u Zvijezdi: Vjerujem u ovu priču! · Intervju

S. Mlaćo

Deset bodova u posljednja četiri kola osvojili su nogometaši Zvijezde.

Posušje i dalje drži lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH, no Zvijezda opasno prijeti.

Tim iz Gradačca igra veoma otvoreno, šef struke Mato Neretljak gaji napadački stil, a novu pobjedu momci sa Banja Ilidže upisali su u subotu protiv Budućnosti (2:1).

Poveli su 2:0, činilo se da će lako do nove 'trice', no na kraju su morali strahovati.

"Teška utakmica, iako smo imali 2:0 na poluvremenu. Nismo bili na nivou na kojem smo trebali imati. Morali smo utakmicu mirnije privući kraju, Budućnost je postigla i taj gol, a dobro su se branili. Tada smo upali u stotinu problema, drugi dio slobodno mogući reći je bio loš. Ipak, najbitnija su tri boda i idemo dalje", kaže Neretljak na početku razgovora za SportSport.ba.

U pet kola nastavka sezone Zvijezda je tri puta slavila, te samo jednom izgubila.

"Imamo kvalitetnu ekipu, mišljenja sam da možemo mnogo više. U subotu smo npr. osvojili tri boda, ali izostala je igra".

Oglasi

Sada Zvijezdi slijedi pravi derbi, u goste će drugoplasiranom TOŠK-u.

"Nedostajalo nam je igrača prošlu utakmicu, a i sada će. Vjerujem da će to biti otvorena utakmica sa naše strane, ali i njihove".

Kako prvenstvo odmiče klubovi su u problemima sa povredama i kartonima, pa je jasno da će širi izbor igrača biti presudan u utakmicama do kraja sezone.

"Apsolutno je tako. Mišljenja smo da imamo širok roster, kada nam nedostaju 2-3 igrača, možemo ih nadomjestiti. Tako je bilo i u subotu. Vjerujem da ćemo tu biti dobri, jer imamo dosta kvalitetnih igrača, i mladi do 21 godine koji su veoma kvalitetni".

Zvijezda je na četvrtom mjestu sa osam bodova sa Posušjem.

Oglasi

"Realno, prednost je velika. Osam bodova je puno, oni su kvalitetna i iskusna ekipa. Mi nemamo pritiska, idemo iz utakmice u utakmicu, dugo je do kraja sezone, pa ćemo vidjeti".

Prokomentarisao je Neretljak i stanje na tabeli.

"Nema tu puno iznenađenja. Slaven je ispao iz borbe, svako svakoga može dobiti, te me ništa nije iznenadilo na tabeli".

Pohvalio je suđenje.

"U zadnje vrijeme je realno, nema nikakvih problema".

Oglasi

U Gradačcu svi sa nestrpljenjem iz vikenda u vikend dočekuju utakmice Zvijezde, ali na stadione ne mogu.

"Mi smo klub koji je najviše zakinut što se toga tiče. Imali bi veliku posjetu, ali situacija nije dobra. Nadam se da će se što prije popraviti situacija, kako u našoj zemlji, tako i cijelom svijetu. Nogomet bez navijača je glupost".

Može biti slika sljedećeg: 11 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Navijačima Zvijezde zabrana na stadione ne predstavlja problem da podrže klub. Čine to na sve moguće načine.

"Momci koji vode klub su mladi momci koji su novi, ušli su iz ljubavi prema Zvijezdi i svi prepoznaju njihov rad. Npr, navijači kupuju karte, a znaju da ne mogu na stadione. Jedna stvarno dobra priča, vjerujem da će to potrajati dugi niz godina jer Zvijezda zaslužuje Premijer ligu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Neretljaka smo za kraj pitali da li to znači da će saradnja dvije strane koje uspješno rade svoj posao biti nastavljena i u narednom periodu.

"Apsolutno. Ovo je uvod za narednu sezonu gdje bi bili još ozbiljniji i konkretniji, te pojačani sa svih strana. Vjerujem u pozitivan ishod ove priče", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke NK Zvijezda Mato Neretljak.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi