Pozitivna slika Prve lige FBiH: Da li ste vidjeli koliko je nogometaša do 21. godine dobilo šansu?
Detalj sa me

Savez je napravio jako kvalitetan potez

Pozitivna slika Prve lige FBiH: Da li ste vidjeli koliko je nogometaša do 21. godine dobilo šansu?

S. Mlaćo
U Prvoj ligi FBiH veoma je uzbudljivo i ove sezone.

Za sada se najviše priča o nogometu, te se nadamo da će tako i ostati.

Većih incidenata nije bilo, kao ni sudijskih grešaka, koje su opet sastavni dio igre.

Izvršni odbor NS FBiH uradio je mnogo posla u proteklom periodu, ukazano je na nepravilnosti koje su na vrijeme 'uklonjene', na listi za Prvu ligu FBiH nema nekoliko sudija koji su bili u centru pažnje više nego same utakmice, što se na kraju pokazalo kao pravi potez.

Jučer je Savez putem zvanične stranice potvrdio da je čak 105 nogometaša do 21 godine dobilo priliku u prošlom kolu.

Radi se o nogometašima zaštićenog godišta, što svakako raduje.

Oglasi

Prva liga FBiH uveliko i treba biti razvojna liga za mlade nogometaše i 'čeličenje' ka većim i boljim izazovima.

Zbog toga raduje podatak iz prošlog kola i samo možemo poželjeti da se tako nastavi i u narednom periodu.

U Prvoj ligi FBiH četiri nogometaša do 21 godine moraju biti u zapisniku za meč, od čega trojica moraju početi utakmicu i završiti bar prvo poluvrijeme.

Jedan mora biti u početnih 11 do kraja meča, te i samog Saveza pripadaju velika pohvale, s obzirom da su ovim pravilnikom 'natjerali' trenere i klubove da im fokus bude na mladim igračima, ponajviše iz vlastite škole.

Za vikend se igraju susreti 7. kola Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dva će biti u direktnom TV prenosu na Arena Sport, tačnije radi se o duelima Radničkog i GOŠK-a, te Stupčanice i TOŠK-a.

Meč u Lukavcu igra se u subotu, a u Olovu u nedjelju.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Salt_boy075
Do prije 4 godine smo pljuvali po ekipama sto ne daju djeci od 19 do 21 godinu da igraju za svoje timove nego kupuju polovne igrace,sada kao ni ovo ne velja..Svaka cast i ovo je extra kad se procita nek se djeca kale po federalnim ligama i rs-a ..
2 0
zilan66
Kakav savez i kurc*vi,klubovi ostali bez love,nema dovodzenja starih igraca pa su primorani da angazuju sve vise mladih igraca.sad savez odjednom i sudijski komitet ,takmicarska,izvrsni odbor dobri a isti ljudi sjede odavno tu.sklonili poprzenovica kojeg su morali,pod pritiskom javnosti i hvale se za sudzenje.takmicarsku vodi onaj kamiondzija Basara,nikad delegat nije bio,u sudijskom komitetu sjedi Gobeljic hodza,u penziji a poznat po uzimanju love itd.Basara,sekretar Bakovic,Duric,nisu disciplinski,a trebali su,odgovorarati jer ih je Sipa snimila u razgovorima,te rekla nije za zatvora a treba savez da provede disciplinski postupak.itd,itd.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi