Njemačka čeka nasljednika Lewandowskog: Je li baš on taj?
Pet puta u nizu je bio najbolji strijelac Bundeslige, a sada je red na nekog drugog.

Nakon što je Lewandowski otišao

Njemačka čeka nasljednika Lewandowskog: Je li baš on taj?

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski godinama je žario i palio Bundesligom u dresu dva kluba. Ovog ljeta je otišao u Barcelonu i taj posao prepustio nekome drugom, a Nijemci se pitaju ko će to da bude.

Jedan od najzvučnijih transfera ovog ljeta svakako je bio prelazak Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu.

Kapiten reprezentacije Poljske tako je znatno olakšao ostalim napadačima u Bundesligi i dao im priliku da i oni budu najbolji strijelci lige.

Nijemci se sada pitaju ko bi to mogao naslijediti Lewandowskog, a izbor je pao na napadača Leipziga Chrostophorea Nkunkua.

Nakon 13 utakmica u Bundesligi Francuz je vodeći strijelac s 11 golova, a danas je postigao dva u pobjedi od 1:3 protiv Hoffenheima.

Njemački mediji predviđaju da je Nkunku glavni kandidat za titulu najboljeg strijelca Bundeslige ove sezone. Novinari onefootball.com ističu da je Francuz u životnoj formi.

Oglasi

Ove kalendarske godine zabio je 23 ligaška gola. Uspoređujući Nkunkua s Lewandowskim, međutim, vidi se određena razlika. Prošle godine u ovoj fazi sezone Poljak je već imao 17 pogodaka, što je šest više nego što Francuz ima danas. 

Najveći konkurenti, barem za sada, su mu Marcus Thuram iz Borussije Monchengladbach i Niclas Fuellkrug iz Werdera koji imaju po devet golova, dok Bayernom Jamal Musiala ima osam.

Iako je Lewandowski promijenio ligu, to ne znači da i šesti put u nizu neće biti najbolji strijelac lige.

Naime, Poljak na svom kontu već ima 13 golova u Primeri, pet više od prvog pratioca Iglesiasa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Večeras Barcelona igra utakmicu protiv Almerije, Lewandowski je mogao do 14. gola, ali je karastrofalno izveo penal.

Top Komentari

Mushe91
Sramota je poredit :)
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi