Noć bh. dijamanta: Džeko dvostruki strijelac u trijumfu Rome
Foto: EPA

Dva gola Edina Džeke

Noć bh. dijamanta: Džeko dvostruki strijelac u trijumfu Rome

Midhat Šljivak

Roma je u petom kolu italijanske Serije A dočekala Crotone, te je na kraju slavila sigurnu pobjedu od 4:0.

Vučica je bez većih problema došla do tri boda, a u prvom poluvremenu su domaći postigli dva gola.

Nakon nekoliko dobrih šansi u 26. minuti je El Shaarawy pogodio za prednost od 1:0, da bi u 37. minuti Salah povećao prednost na 2:0.

Edin Džeko je imao nekoliko dobrih pokušaja u prvom dijelu, ali nije uspio doći do gola, te je nakon prvog dijela bilo 2:0 za Romu.

Nastavak donosi ponovo dominaciju Rome uz sjajan nastup Edina Džeke koji je u 48. minuti povećao prednost svog tima na 3:0 sjajnim lobom nakon fantastične lopte Tottija.

Smao devet minuta kasnije ponovo Džeko. Ovaj put je asisitrao Salah, a Edin je precizan za 4:0.

Imali su gosti potom priliku da smanje prednost s penala, ali je Szczesny odbranio udarac, pa je do kraja ostalo 4:0 za Vučicu.

Seria A, 5. kolo:

Roma - Crotone 4:0 (El Shaarawy 26', Salah 37', Džeko 48', 57')

Potražite više informacija na temu Serie A:




Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi