Noć na Olimpicu Gojak želi što prije da zaboravi, Džeko ima razloga za zadovoljstvo

Roma slavila sa 3:1

Noć na Olimpicu Gojak želi što prije da zaboravi, Džeko ima razloga za zadovoljstvo

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Torino sa 3:1 u meču 12. kola Serije A.

Utakmica za Torino je krenula nzbrdo već u 14. minuti kada je Singo napravio veliku gluposti i za nekoliko minuta je dobio dva žuta, odnosno crveni karton. Nažalost, trener gostiju odlučio je tada iz igre izvesti Amera Gojaka, a uvesti Ansaldija kako bi pojačao defanzivu.

No, igrača više na terenu Roma je iskoristila jako brzo. Vučica je do prednosti stigla u 27. minuti kada je sjajan gol postigao Mkhitaryan koji je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi.

Do drugog gola Vučica je stigla u samom finišu prvog poluvremena. Edin Džeko je uspio da izbori penal, a siguran s bijele tačke bio je Veretout koji pogađa za 2:0.

U drugom poluvremenu rimski klub je čuvao svoju prednost, ali se Torino lavovski borio. Fonseca je iskoristio priliku da odmori Džeku i još nekoliko igrač akoje je izveo nakon sat vremena igre.

Ipak, Roma je u 68. minuti zabila i treći gol kada je sve bilo riješeno. Mayoral je asistirao, a pogodak za 3:0 postiže Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, Torino je samo pet minuta kasnije uspio da smanji na 3:1 kada je veliku grešku odbrane iskoristio Belotti. Torino je do kraja meča imao još nekoliko dobrih šansi, ali se rezultat nije mijenjao.

Roma je četvrta na tabeli sa 24 boda, dok je Torino pretposljednji sa šest bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Roma ulazi u formu u kakvoj je bila kad su otresli Farcelonu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi