Nogometaši Čelika u Maglaju upisali 11. uzastopnu pobjedu
Zeničani igraju sjajno i nastavljaju nizati pobjede, danas su u Maglaju stigli do 11 uzastopnog trijumfa

Zeničani nastavili sjajan niz

Nogometaši Čelika u Maglaju upisali 11. uzastopnu pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u okviru 27.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" gostovali u Maglaju kod ekipe Natrona. Gosti su opravdali ulogu favorita i slavili pobjedu rezultatom 0:2, te su tako upisali 11. uzastopnu pobjedu.

Dolazak Čelika u Maglaj privukao je veliki broj gledalaca na Gradskom stadionu, a kao i svaku utakmicu, crno-crveni su imali veliku podršku svojih pristalica.

Zeničani su od početka diktirali tempo igre, imali veliki posjed lopte, ali do gola dolaze tek u 41. minuti, kada Sulejman Salkić šalje sjajnu dubinsku loptu, mladi Ali Međuseljac izbjegao je ofsajd zamku, te rutinski matirao domaćeg golmana za vodstvo Čelik 0:1, što je bio ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Čelik je kontrolisao utakmicu, a domaći nogometaši pokušavali su da iz kontranapada ugroze gol gostiju, ipak to im nije uspjelo, odbrana Čelika danas je bila na
nivou, a pitanje pobjednika riješeno je u 84. minuti, kada nakon sjajnog kontranapada i asistencije Međuseljca, Salkić izlazi sam pred domaćeg čuvara mreže i rutinski ga matira za vodstvo gostiju 0:2. Do kraja nije blo promjene rezultata i Čelik je slavio pobjedu rezultatom 0:2.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Zeničani su danas upisali u 11 uzastopni trijumf (10 u prvenstvu, te jedan u okviru Kupa ZDK), te su tako nastavili sjajan niz kako je klupu Čelika preuzeo mladi trener Armin Duvnjak. Nakon 27. kola, Čelik je na trećem mjestu sa 57 bodova, dok je Natron na 14 poziciji sa 28 bodova na svome kontu.

U narednom kolu Zeničani će dočekati tim Koline te pokušati nastaviti sjajan niz pobjeda, dok će Natron u goste ekipi Batona.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Probisvjet
**** PL bez vas. Pozurite.
12 1
Icardi072
Do bagro
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi