Deseta uzastopna pobjeda nogometaša Čelika
Zeničani su pod vodstvom novog trenera nezaustavljivi, te su danas upisali i jubilarnu desetu pobjedu

Zeničani savladali ekipu Azota

Deseta uzastopna pobjeda nogometaša Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 26.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju dočekali ekipu Azota iz Vitkovića, te slavili novu pobjedu rezultatom 3:0.

Zeničani su u duel ušli kao veliki favoriti nakon devet vezanih pobjeda. Ekipa Azota od početka se postavila defanzivno. Crno-crveni su imali nekoliko šansi u prvom poluvremenu preko Mahmutovića, Karalića, Varde i Međuseljca, ali nisu uspjeli da pronađu put do mreže gostiju iz Vitkovića. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Već na početku drugog poluvremena domaći trener Armin Duvnjak izvršio je trostruku izmjenu, te su se u igri našli Kolić, Arnautović i Salkić.

To se ispostavilo kao pravi potez, te domaći nogometaši u 50. minuti stižu do gola i prednosti 1:0, lijepa akcija po lijevoj strani, ubacio je Arnautović, a Međuseljac nesebično dodao do Kolića koji sa sedam metara zakucava loptu u mrežu gostiju. Nastavili su se napadi Zeničana, a gosti su igrali i dalje istu igru, tako da je domaći golman Durmo bio skoro nezaposlen u današnjem meču. U 70. minuti Salčinović ubacuje, Isaković spušta na pet metara za Međuseljca, a ovaj u padu pogađa prečku. To je bio uvod za drugi gol Zeničana, mladi Arnautović u 71. minuti je sve sam uradio po lijevoj strani, odigrao povratnu loptu za Besima Kolića koji s 10-tak metara topovski trese mrežu gostiju za vodstvo Zeničana 2:0. U finišu meča rezervista Čančar postiže eurogol za konačnih 3:0 za ekipu Čelika. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Čeliku je današnja pobjeda bila deseta u posljednjih deset mečeva (devet u prvenstvu i jednu u okviru Kupa ZDK). Ni stariji ljubitelji nogometa u Zenici ne sjećaju se kada su crno-crveni imali deset uzastopnih pobjeda, što će sigurno biti i upisano u noviju historiju kluba s Bilinog polja. Priliku za nastavak niza crno-crveni će imati već za vikend, kada će gostovati u Maglaju kod ekipe Natrona.

Zeničani sada imaju 54 boda na svome kontu, treći su na tabeli, dok je ekipa Azota na 11 poziciji sa 30 bodova na svome kontu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trpim
I opet su treči na tabeli. Pa kadače u premijer ligu?
4 9
Baco
Mosa likČe....
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi