U reprezentaciji Hrvatske šok, velika zvijezda večeras teško nastradala i završila meč veoma rano

Selektor Dalić danas objavio spisak, no javili su se prvi problemi

U reprezentaciji Hrvatske šok, velika zvijezda večeras teško nastradala i završila meč veoma rano

Samir Mlaćo
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić danas je objavio spisak za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali već večeras saznao loše vijesti.

Naime, u večerašnjem meču Bundeslige između Leipziga i Freiburga povrijedio se Joško Gvardiol.

Gvardiol se sudario sa saigračem Wilijem Obranom i pao je na teren. Nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć, a krvavog lica je morao napustiti teren. Prve informacije kažu da se radi o povredi jagodične kosti, no nema više informacija o tome koliko će morati da odsustvuje.

Gvardiol je buduća velika svjetska zvijezda, a meč nije trebao početi. Najavljen je bio Diallo, međutim on se povrijedio pred sami početak meča, a onda je nastradao i hrvatski reprezentativac.

U taboru hrvatske reprezentacije te sami  navijači sa nestrpljenjem očekuju prognozore doktora koliko je povreda opasna.

Dalić je jutros saopštio spisak za Katar:

Oglasi

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić.

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo.

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić.

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kamarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja.

Nakon što je saopštio popis Dalić je iznio ambicije svog tima. Spremni su Vatreni za novi veliki rezultat.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Optimista sam. Vjerujem u ovu ekipu. Očekivanja su velika, ali moramo biti realni i objektivni da 10-12 reprezentacija se nada da bude svjetski prvak. Želim skinuti pritisak sa svih nas, jer to ne donosi ništa dobro. Idemo korak po korak, dat ćemo najbolje od sebe. Imamo dosta samopouzdanja. Imamo sjajnu reprezentaciju i vrhunske igrače. Nema pritiskai euforije", rekao je Zlatko Dalić i dodao je:

" S pravom smo optimisti, ali moramo biti realni. Nama je trenutno najbitnije da prođemo grupu i sada nam je samo fokus na Maroku. Dat ćemo najbolje od nas. Velika je stvar što je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu. Pokušat ćemo učiniti najbolje".

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0
nakopitam
Dalic je bosnjak iz Livna
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi