Zlatko Dalić saopštio popis igrača za Svjetsko prvenstvo!
Foto - EPA

Vatreni imaju velike ambicije

Zlatko Dalić saopštio popis igrača za Svjetsko prvenstvo! · Zvanično

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je popis od 26 fudalera na koje računa tokom Svjetskog prvenstva koje se od 20. novembra do 18. decembra igra u Kataru.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić odabro je 26 fudbalera koji će igrati na predstojećem prvenstvu svijeta u Kataru. Odabrao je ove fudbalere.

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić.

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo.

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić.

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kamarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja.

Oglasi

Nakon što je saopštio popis Dalić je iznio ambicije svog tima. Spremni su Vatreni za novi veliki rezultat.

"Optimista sam. Vjerujem u ovu ekipu. Očekivanja su velika, ali moramo biti realni i objektivni da 10-12 reprezentacija se nada da bude svjetski prvak. Želim skinuti pritisak sa svih nas, jer to ne donosi ništa dobro. Idemo korak po korak, dat ćemo najbolje od sebe. Imamo dosta samopouzdanja. Imamo sjajnu reprezentaciju i vrhunske igrače. Nema pritiskai euforije", rekao je Zlatko Dalić i dodao je:

" S pravom smo optimisti, ali moramo biti realni. Nama je trenutno najbitnije da prođemo grupu i sada nam je samo fokus na Maroku. Dat ćemo najbolje od nas. Velika je stvar što je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu. Pokušat ćemo učiniti najbolje".

Govorio je Zlatko Dalić i o pristupu igrača u nacionalnom timu. Tražit će od svih maksimalnu ozbiljnost.

Oglasi

"Kad igramo za reprezentaciju, moramo shvatiti da predstavljamo svoju državu, a ne sebe. Ako neko to ne shvata, onda će on nažalost morati otpasti. U reprezentaciji se mora dati svoj maksimum, bez obzira na to da li igrao minutu ili cijelu utakmicu".

Hrvatska će u Kataru imati poprilično neugodnu grupu u kojoj se još nalaze Belgije, Kanada i Maroko.

Vatreni Mundijal otvaraju 23. novembra od 13 sati duelom protiv Maroka, a potom slijede dueli s Kanadom (27. novembar) i Belgijom (1. decembar).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naravno, selekcija Zlatka Dalića favorit je uz Belgiju za prolaz dalje i bilo bi veliko iznenađenje ako ne bi ostvarili plasman u nokaut fazu takmičenja.

Podsjetimo, Hrvatska je aktuelni vicpervak svijeta. Prije četiri godine u Rusiji poraženi su u finalu od Francuske rezultatom 4:2.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
SRETNO KOMŠIJE..nama su KVALIFIKACIJE i svjetska i evropska prvenstva..ali smo zato SAMPIONI u MRZNJI PREMA DRUGIMA...
3 12
Klicko
DaBogda ispali i došli kući što prije.Svim srcem protiv agresora na moju voljenu Bosnu i Hercegovinu
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti