Nogometni savez BiH demantovao dugovanja ViK-u
Foto: nfsbih.ba

Oglasili se iz krovne kuće bh. nogometa

Nogometni savez BiH demantovao dugovanja ViK-u

Jučer je novinska agencija Patria objavila spisak ukupnih dugovanja fizičkih i pravnih lica prema Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija", a na listi dužnika se našao i N/FSBiH.

Prema podacima koje je dostavila Patria N/FSBiH je JKP ViK dužan 29.409 KM. Međutim, danas su se oglasili i iz krovne kuće bh. fudbala i demantovali ovakve navode.

Naime, iz N/FSBiH poručuju da su dugovanja prema JKP ViK nastala u vrijeme kada je vlasnik objekta koji danas koristi Savez bio Geodetski zavod FBiH.

"Povodom informacije koja se pojavila u pojedinim medijima o navodnom dugu N/FSBiH prema JKP 'Vodovod i kanalizacija' u iznosu od 29.409 KM obavještavamo javnost da je pomenuti dug nastao u periodu kada je zgradom upravljao Geodetski zavod FBiH, dakle prije nego što je N/FSBiH postao vlasnik zgrade."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Napominjemo da je Savez zgradu kupio na Javnom konkursu koji je organizovao Opštinski sud Sarajevo radi namirenja dugova po osnovu sudskih presuda u korist zaposlenika Geodetskog zavoda, te iz tog razloga pomenuti dug nije niti može biti prenesen na N/FSBiH", saopšteno je na zvaničnoj stranici N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi